"Bal"In Borası Umduğunu Bulamadı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Bal"In Borası Umduğunu Bulamadı

"Bal"In Borası Umduğunu Bulamadı

"Altın Ayı" ödülü alan "Bal" filminin küçük oyuncusu Bora Altaş, okulunu aksatmadan baş rolde oynayacağı film tekliflerini bekliyor Baba Raşit Altaş: "Oğlumun ilk anda o pohpohlanıp tepelere çıkarılması sonra da ilgilenilmemesi onda yere vurulma hissi yarattı"

22.07.2013 11:39

SERHAT ÇAĞDAŞ - 60. Berlin Film Festivali'nde yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı, "Altın Ayı" ödülü alan "Bal" filminin küçük oyuncusu Bora Altaş, filmden sonra umduğunu bulamadı.

Bora, 7 yaşında rol aldığı "Bal" filminden sonra geçen üç yılda sadece "Eve Dönüş" filminde küçük bir rol aldı. Şimdi 11 yaşında olan Bora okulunu aksatmadan başrolde oynayacağı film tekliflerini bekliyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi 17. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde de "en iyi film" seçilen "Bal" filminde "Jüri Özel Ödülü"ne layık görülen küçük oyuncu Bora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, film teklifi gelmesi halinde seve seve oynayacağını söyledi.

Yaz tatilini kuran kursunda ve arkadaşlarıyla oyun oynayarak geçirdiğini anlatan Bora, "Okullar tatil olduğu için sabah arkadaşlarımla kuran kursuna gidiyorum. Öğlen dersimiz bitince top oynuyoruz veya bisiklete biniyoruz" dedi.

"Bal" filminden sonra sadece bir filmde rol aldığını belirten Bora, "Başrolde film teklifi gelirse oynamak isterim. İlla başrol olmasına da gerek yok kısa bir rol olursa da oynarım" ifadelerini kullandı.

-İlgisizliğe üzülüyor-

Bora'nın babası Raşit Altaş ise Berlin'den 46 yıl sonra Türkiye'ye "Altın Ayı" ödülü getiren filmde başrol oynayan oğlunun, o günlerden sonra fazla ilgilenilmediği için üzüldüğünü söyledi.

İlk zamanlar herkesin oğluyla ilgilendiğini dile getiren Altaş, "Oğlumun ilk anda o pohpohlanıp tepelere çıkarılması sonra da ilgilenilmemesi onda yere vurulma hissi yarattı. O dönemde balyoz davasıyla gündem bir anda değişti ve Bora unutuldu" ifadelerini kullandı.

Zamanla çocuğunun bu duruma alıştığını belirten Altaş, Bora'nın daha sonra futbola yöneldiğini söyledi.

Altaş, Bora'nın neredeyse bütün futbolcuların hayatını ezberlediğini anlatarak şunları kaydetti:

"Filmden önce futbol oynamak istiyordu. O sırada film teklifi gelince ona yöneldi. Hatta hocasına 'hocam ben artist oldum, yerime başka futbolcu bul' demişti.  Sonra film teklifleri gelmeyince tekrar futbola döndü ve Rize 1. Amatör Küme'de mücadele eden Çamlıhemşin Spor Kulübü futbol takımının altyapısında oynamaya başladı."

-"Çocuğumdan maddi anlamda beklentim olmadı"-

Bora'nın ayakları üzerinde durmasını istediğini belirten Altaş, "Çocuğumdan parasal manada hiçbir zaman beklenti içerisinde olmadım. Sadece ayakları üzerinde durmasını öğrensin istedim. Bütün amacım bu yönde. Zaten önemli olan çocuğumun iyi yetişmesidir" şeklinde konuştu.

-"İzmir'e taşınacağız"-

Altaş, İzmir'de beyaz eşya tamircisi olarak çalıştığını, emekli olmasının ardından Çamlıhemşin'e taşındıklarını hatırlatarak, "Çocuklarımın Çamlıhemşin'de yetişmesini istiyordum. Yaklaşık 6 sene kadar burada kaldık ama artık şartlar değişiyor. Bora'nın ve küçük kardeşi Gökdeniz'in sinema ve tiyatro eğitimi almasını istiyoruz. Onun için de buradan taşınıp İzmir'e yerleşmeyi düşünüyoruz" dedi.

Raşit Altaş, Bora'ya, okulunu etkilemeyecek film veya dizi teklifi gelmesi halinde teklife olumlu bakacaklarını sözlerine ekledi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Bal'In Borası Umduğunu Bulamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement