Aşk Olsun Sana Çocuk Adlı Tiyatro Keşan'da Sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Aşk Olsun Sana Çocuk Adlı Tiyatro Keşan'da Sahnelendi

Aşk Olsun Sana Çocuk Adlı Tiyatro Keşan\'da Sahnelendi

Dekoruyla dikkat çeken sahnede; konunun içeriğine uygun olarak demir parmaklıklar ve dikenli teller yer aldı.

12.12.2011 19:39  Güncelleme: 08:05

Keşan Belediyesi'nin 10 Aralık ''Dünya İnsan Hakları Günü'' nedeniyle kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında;''Aşk Olsun Sana Çocuk'' isimli oyun,10 Aralık 2011 Cumartesi saat 20.00'de Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Oyunu İzlemeye gelenler arasında Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Başkan yardımcıları Cemil Kılavuz ve Sabri Küçükkarakaş, birim amirleri, CHP Keşan İlçe Başkanı Salim Yatıkçı ve yönetim kurulu üyeleri, Tiyatro Öncesi yapılan ''Arkadaşları Deniz'i Anlatıyor'' isimli panele katılan panelistler ve 250'yi geçkin tiyatro sever izledi.

Samsun Sanat Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu.25 kişilik ekipten oluşan oyunda Deniz Gezmiş'i Uğur Taşkan, Hüzeyin İnan'ı Tolga Yongar, Yusuf Aslan'ı Serkan Çelik oynadı. Oyunu yöneten ve oyunlaştıran Yaşar Gündem aynı zamanda oyunda rol aldı. Oyunun müziğini Nedim Yıldız, koreografisini İhsan Bengier yaptı.

İlk perde de 68 kuşağının öğrenci hareketleri, 6. Filo protestoları, ODTÜ'deki ABD elçisinin arabasının yakılması, Deniz Gezmiş' in üniversite ve öğrenci olaylarındaki önemi ve liderliğinin sesli ve slayt gösterileri yer aldı.

İkinci perde de Sinan Cemgil ve arkadaşlarının Nurhak Dağı'nda katledilmeleri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın devrimci eylem koymaları, yakalanmaları sonrası gördükleri işkenceler yer alırken, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının DGM Askeri mahkemelerinde yargılanma ve savunmaları anlatıldı. Ayrıca oyunda; TBMM'de idamlarının oylanması, Gezmiş ve arkadaşlarının açlık grevi, avukatlarının açlık grevini kaldırmaları için çabaları da oyunda yer aldı.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının,dimdik, onurlu, gururlu, aman dilemeyerek, yalvarıp yakarmayıp, tam bir devrimciye yakışacak şekilde idam sehpasına gitmelerine, aileleriyle yaptıkları son görüşmeleri ve ailelerine yazdıkları mektuplara yer verildi.

Oyunun son bölümünde Keşanlı küçük oyuncu Deniz Gürel'in yer aldığı bölümde ise solun ne olduğunu soran küçük kıza, solu anlatan Deniz, izleyiciye duygulu anlar yaşattı. Büyük beğeni kazanan oyun, dakikalarca alkışlandı.

68'liler Birliği vakfı'nın Katkılarıyla sahnelenen oyunun sonunda; Belediye Başkanı Özcan; sanata ve sanatçıya önem verdiklerini ve bunun süreceğini beliterek, ''8 yıllık Başkanlığım süresince Samsun Sanat Tiyatrosu'nun oyunlarını Keşan' da bir çok defa sahnelediler. Yaptıkları bu güzel çalışmalardan dolayı hepsini tek tek tebrik ederim.'' dedi.

Ayrıca Tiyatro Öncesi yapılan ''Arkadaşları Deniz'i anlatıyor'' isimli panele katılan panelistler de sahneye çağırıp, tekrar izleyicilere tanıtıp, teşekkürlerini sundu ve çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Aşk Olsun Sana Çocuk Adlı Tiyatro Keşan'da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement