"Aşık Şenlik", Ölümünün 100. Yılında Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Aşık Şenlik", Ölümünün 100. Yılında Anıldı

"Aşık Şenlik", Ölümünün 100. Yılında Anıldı

Vali Azizoğlu, "Aşık Şenlik'in yüz yıl önce söylediğini bugün aşıklarımız hem Kürtçe hem Türkçe söyledi. Ağızlarına sağlık. Bu da şu demektir, bağlarımız asla yok olmayacak, asla bağlarımızın ko...

03.11.2013 10:56

Ardahan'da 1850-1913 yılları arasında yaşayan, 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında halk-toplum önderliği yapan Aşık Şenlik, ölümünün 100. yılında Ardahan'da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Valilik, belediye ve Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) ortaklaşa gerçekleştirdiği anma etkinlikleri kapsamında, Kazım Kara Bekir Spor Salonu'nda yerli ve yabancı halk ozanları tarafından müzik şölenleri gerçekleştirildi.

Ünlü halk ozanı Şeref Taşlıova'nın sunuculuğunu yaptığı şölende, Türkmenistan, Kırgızistan, Tataristan başta olmak üzere yerli ve yabancı yaklaşık 20 halk ozanı deyişleriyle davetlilere doyumsuz bir ortam yaşattı. Farklı giyiniş ve söyleşileriyle sahne alan ozanlar, davetliler tarafından beğeni topladı.

Burada konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, Aşık Şenlik'i anarken, Türkçe, Tatarca, Türkmence ve Kürtçe deyişlerin kardeşliğin en net göstergesi olduğunu belirterek, "Bugün Aşık Şenlik gibi bir büyüğümüzü, kıymetimizi, Hak aşığımızı anmak için buradayız. Rus yönetimi altında yaşarken bile, ruh köklerine bağlığını mertçe yiğitçe haykıran, varlığının manalaştığı kökle irtibatını ve bağlılığını her zaman koruyan ve 'ben Allah'tan al osmanı isterim' diyen mana devini anmak için buraya geldik" diye konuştu.

Aşık Şenlik'in yüz yıl önce söylediklerinin bugün Türkçe ve Kürtçe söylendiğine dikkati çeken Azizoğlu, "Aşık Şenlik'in yüz yıl önce söylediğini bugün aşıklarımız hem Kürtçe hem Türkçe söyledi. Ağızlarına sağlık. Bu da şu demektir, bağlarımız asla yok olmayacak, asla bağlarımızın kopmayacağının, koparılamayacağının net bir göstergesidir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, aşıklarla hatıra fotoğraf çektirdi. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Aşık Şenlik', Ölümünün 100. Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement