"Artık Bir Papamız Yok" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Artık Bir Papamız Yok"

"Artık Bir Papamız Yok"

İtalyan yönetmen Moretti'nin "Artık Bir Papamız Var" filmi Papa 16.Benediktus'un hikayesini önceden görür nitelikte.

13.02.2013 11:54

Ünlü İtalyan yönetmen, oyuncu ve senarist Nanni Moretti'nin 2011 yapımı "Artık Bir Papamız var" (Habemus Papam) filmi Papa 16. Benediktus'un istifasından sonra tekrar gündeme geldi.

OLACAKLARI 2 SENE ÖNCE FİLMİNDE ANLATMIŞ

Bu sene Cannes Film Festivali'nde büyük ödül için yarışan Nanni Moretti'nin

"Artık Bir Papamız var" (Habemus Papam) filminin konusu: Son Papa ölünce, Roma'da kardinaller meclisi oylama sonucu yeni Papa'yı seçerler. Fakat Papa, kendini görevine hazır hissetmemektedir ve seçim sonucunu halka açıklaması gerekirken bu görevi yerine getirmeden kaçar.

Kendisine bir terapist getirilir ve Papa'nın rahatlayıp kendini açıklaması beklenir fakat Papa hiçbir şekilde razı gelmez ve en sonunda kiliseden de kaçar, sonunda normal bir insan gibi kalabalıkların arasına karışır...

Moretii'nin bu mizahi dramatik filmi geçen günlerde istifa eden ve 28 Şubatta görevi bırakacak olan Papa 16. Benediktus'i hatırlatıyor.

Benediktus'un istifa sebebi ile ilgili çeşitli rivayetler olsada ortada bir gerçek varki oda şudur:

Moretti'nin filmindeki Papa'nın ruhen yorgun düşmesi ve tepkilere yada kuralla aldırmadan görevden ayrılması Benediktus ile paralellikler gösteriyor.

Çünkü papalık yalnızca ölüm ve göreve mani ağır hastalık koşullarında sona eridiliyor. Ve Papaların istifası şimdiye dek nadir görülen bir şey

PAPA 16. BENEDİKTUS KİMDİR ?

Asıl adı Joseph Aloisius Ratzinger olan Alman asıllı eski pap 16. Benediktus bu göreve 2005 yılında, Papa 2. Jan Pol'ün ölümünden sonra seçilmişti.

Katolik Kilisesi'nin başı ve 1 Milyara yakın Katoliğin ruhani lideri olan 16. Benediktus, kilise tarihindeki 265. Papa idi.

Göreve 78 yaşında gelen 16. Benediktus, Katolik Kilisesi tarihinde seçilen en yaşlı papalar arasındaydı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat 'Artık Bir Papamız Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement