Antepçe Alaaddin Müzikali Kamuoyuna Mal Oldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Antepçe Alaaddin Müzikali Kamuoyuna Mal Oldu

Antepçe Alaaddin Müzikali Kamuoyuna Mal Oldu

En Önemli Koreografları Arasında Yer Alan Neslihan Öztürk Antepçe Alaaddin Müzikali Çalışmalarını Yerinde İzlemek İçin Geldiği Gaziantep'te Oyuncuları Değerlendirdi.

07.01.2011 17:29  Güncelleme: 17:32

Türkiye'de çocuk müzikallerinin yerleşmesini sağlayan en önemli koreografları arasında yer alan neslihan öztürk antepçe alaaddin müzikali çalışmalarını yerinde izlemek için geldiği gaziantep'te oyuncuları değerlendirdi.

Gaziantepli çocukların güzel sanatlara eylimli olduğunu ve dünya genelinde birçok star sanatçının çıkarılabilmesi için önemli bir potansiyele sahip bir kent olduğunu ifade eden ünlü koreograf Neslihan Öztürk "Geçtiğimiz yıl Gaziantep'le ortak bir proje gerçekleştirmiş, Peter Pan Müzikalinin birçok oyuncusunu bu güzel kentimizden seçmiştik.

Gördük ki yüksek bir potansiyel ve yetenekli çocuklar bulunuyor. Bu yıl da Ege Sanat Genel Koordinatörü Dr Çağla Özer ve ekibiyle farklı bir tarz deneyerek yerel şive olan Antep Ağzının da kullanıldığı ve oyuncu kadrosunda siyasetçiden sanayiciye değişik meslek kuruluşlarından insanların yer aldığı, en önemlisi de aynı sahnede anne, baba ve çocukların rol aldığı bir müzikal hazırlıyoruz. Kısa bir sürede söz konusu müzikal Türkiye'ye mal oldu ve inanılmaz bir destek geliyor.

Ben ve diğer ekip arkadaşlarım İzmir ve İstanbul'dan sürekli Gaziantep'e gelerek buradaki ekibin çalışmalarını koordine ediyoruz. Projenin yönetmeni Türkiye'nin bu alandaki en iyi yönetmenlerinden birisi olan ve çocuk müzikallerinin en önemli ismi Murat KARAMANOĞLU tarafından yönetilirken yine alanlarındaki en iyi hocalar ve müzisyenlerden oluşan bir ekip tarafından desteklenmekte.

Projenin müzikleri Deniz SİPAHİ tarafından yapılırken akrobasi ve danslar Luda USYK AKTAN tarafından hazırlanmakta İstanbul'dan özel olarak her hafta Gaziantep'e gelen Egemen Aslan tarafından da oyuncular sahneye hazırlanmaktadır. Proje birçok ünlüyü bir araya getirmeyi başarmıştır. Gaziantep ekibini yürekten kutluyorum. Gaziantepli çocuklarda inanılmaz bir yetenek var. Güzel sanatların gelişmesi bu kentte yeni sanatçıların çıkmasını sağlayacaktır. Bir sanayi kenti olan Gaziantep'te tiyatro ve müzikallerin yaygınlaşması kent kültür çıtasının yükseltilmesi için büyük önem taşımaktadır.

Peter Pan Müzikalinin ardından Antepçe Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali bu gelişmeleri tetiklemiştir. Bugün müzikalde rol alan çocukların bir kısmı Peter Pan Müzikali ekibinin başrol oyuncularıydı. Destekler devam ederse Gaziantep daha birçok müzikale ve oyuna ev sahipliği yapacaktır" dedi. Çalışmaları sahnede inceleyen ve oyuculara koreografi hakkında geniş bilgiler veren Neslihan Öztürk zaman zaman bilgisayar kullanarak geçmiş dönemlerde yapılan müzikalleri de oyunculara göstererek pratik ve teorik dersler verdi.

Antepçe Alaaddin kamuya mal oldu

Antepçe Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikalinin kamuoyundan büyük destek gördüğünü ve Türkiye'de ilk kez henüz sahnelenmemiş bir müzikalin sürekli kamuoyunda yer almasında yerel, ulusal, yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarının büyük rol aldığına dikkat çeken Neslihan Öztürk "Müzikal bugün Türkiye'nin her yerinde gündeme geliyor ve Gaziantep modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bunda elbette Gaziantep yazılı, görsel ve işitsel basın kuruluşlarıyla ajansların büyük rolü ve önemi vardır. Ulusal bir çok gazetenin yayın sponsoru olduğu ve TRT'nin özel önem verdiği proje aldığı bu güçle kamuoyuna malolmuştur.

Herkes bu projeye inanmış ve inandığı projeye büyük destekler vermektedir. İç İşleri Bakanı Sayın Beşir Atalay, Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Sayın Süleyman Kamçı, Gaziantep milletvekili Sayın Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Asım Güzelbey, Oğuzeli Belediye Başkanı Sayın Bekir Öztekin, sivil toplum örgütleri, dernekler, kurum ve kuruluşlar projeye sahiplenmiştir.

Başta Gaziantep basını olmak üzere emeği geçen destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye'de hiçbir oyun bu kadar renkli isimler tarafından benimsenmemiş ve sahiplenilmemiştir. İşte bu Gaziantep farkını gözler önüne sermektedir. İnşallah ekip unutulmaz bir performansla yıllarca konuşulacak bir oyun sergileyecektir." dedi.

10 Ocak Gazeteciler gününü kutluyoruz

Müzikal'e sağlanan basın desteğinin önemine dikkat çeken Neslihan Öztürk bir çok ulusal gazetenin projeye destek verdiğinin önemine dikkat çekerek "Güzel sanatlara gönül veren basınımız için anlamlı bir gün olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü müzikal ekibi olarak kutluyoruz. Müzikalimizde bir senası sadece ve sadece basın mensuplarımıza ve değerli ailelerine özel oynayacağız. Bunun da şimdiden sözünü ve müjdesini verelim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Antepçe Alaaddin Müzikali Kamuoyuna Mal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement