Anadolu'da icra edilen uzun havalar kayıt altına alınıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Anadolu'da icra edilen uzun havalar kayıt altına alınıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Folklor araştırmacıları, Oltu ve çevresinde icra edilen uzun havaları kayıt altına alıyor. Tanju Ozanoğlu ve ekibi, Oltu Aşıklar Derneği'ni ziyaret ederek aşıklarla sohbet etti ve yörede okunan uzun havaları dinleyip kayıt altına aldı. Oltulu halk ozanları, bu çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdi. Genel müdürlüğün arşivine alınan eserler, kaybolmayacak şekilde korunacak ve yayınlanacak.

17.07.2023 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu'da icra edilen uzun havalar kayıt altına alınıyor

ERZURUM - Anadolu'da icra edilen uzun havalar kayıt altına alınıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Folklor araştırmacıları tarafından Oltu ve civarda okunan uzun havaları kayıt altına alıyorlar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Folklor eğitim ve araştırmacısı Tanju Ozanoğlu ve ekibi Oltu Aşıklar Derneğini ziyaret ederek aşıklarla sohbet etti, onlardan yörede okunan uzun havalar dinledi kayıt altına aldı. Oltulu halk ozanları geçmişten geleceğe uzun havalarımızı taşınmasından son derece memnun olduklarını dile getirdiler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Folklor eğitim ve araştırmacısı Tanju Ozanoğlu, "Bizde Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğümüz Türkiye'nin her tarafında folklor adına derlemeler yapıyoruz. Yani insanın doğumundan ölümüne kadar olan çalışmaları yapıyoruz. Burada biz Anadolu'da icra edilen uzun havalarla alakalı çalışmalarımız var. Türkiye'nin her bölgesini gezdik, bugünde Oltu ya geldik. Oltu'da ki aşıkları ele aldık bunların özellikle Reyhani tarzı Sümmani baba melodileri bizler için çok önemli. Genel müdürlüğümüzce bu eserleri kayıt altına alıyoruz. Genel müdürlüğümüzün arşivine alınıyor. Alınan eserler artık kaybolmayacak. Bu çalışmaları bir yayın olarak sunmak istiyoruz, bunun için buradayız" dedi.

Anadolu\'da icra edilen uzun havalar kayıt altına alınıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Anadolu'da icra edilen uzun havalar kayıt altına alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement