Ağustos 2012 Sergileri! - Son Dakika
Kültür Sanat

Ağustos 2012 Sergileri!

Ağustos 2012 Sergileri!

Şehrin sanat yayan galerileri, kavurucu sıcaklara rağmen birbirinden ilginç sergilere imza atmaya devam ediyor...

30.07.2012 12:30

C.A.M Gallery/ Akaretler

Mahmut Celayir, Mehmet Kısmet, Murat Germen, Murat Durusoy, Sevim Sancaktar, Yasemin K. Demirel

C.A.M Galeri'de 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek " Yazlık" sanatçılarının 2011-2012 sezonlarında sergilenmiş işlerinden seçkilerin, gelecek sezon sergilerine bir ön izleme niteliği taşıyan yeni işlerle bir araya gelmesiyle oluşmuş renkli bir sergi.

Tuvallerin ve fotoğrafların aynı dilden konuştuğu bu sergide, izleyiciye; gökdelenlerle çevrelenmiş semtlerin, çarşı ve pazar yerlerinin, meydanların, insanı içine çeken yorucu şehir keşmekeşinin öne çıktığı yapıtlar ile kent hayatının kalabalığı içerisinde sıkışan doğa manzaralarının buluşması sunuluyor.

Adres: Şair Nedim Cad. No. 25 İstanbul

Tel: 212 245 79 75

Galeri İlayda

Sergiye davet edilmiş, her biri kendi alanında farklı işler üreten sanatçıların galeri mekAnını bir deneyim alanına dönüştürmesi hedefleniyor. Sanatçıların kendi söylemlerini ortaya koyması önem kazanıyor. Sergide yer alan sanatçılar müdahale edilmeksizin farklı söylemler ve yaratım biçimleriyle izleyici arasında saf bir köprü inşa etmeye çalışıyor. Serginin; günümüzün tek tipleşmiş yaşam şartları içerisinde, sanatçıların kendi farklı görüşlerini ortaya koyması, yapay ve aynılaşmış sisteme temas etmeden, her hangi bir başlık altında sınırlanmadan, temasız bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Tema - s - sız 2 sergisi 31 Ağustos 2012 tarihine kadar devam edecek.

Arzu Güldalı Uysal, doğada yer alan görüntülerin ardındakileri tuvallerine yansıtıyor.

Derya Altınel, modern hayat ile hesaplaşırken, posta pullarını kendisine araç ediniyor.

Engin Beyaz, Anadolu'nun geleneksel motiflerinden esinlendiği altıgen formların içlerinde hikAyeler yaratıyor.

Gülfidan özmen, yaşamlarımızdaki ve tabiatta her an karşılaştığımız kontrastlıkları camdan gerçekleştirdiği yerleştirmeleriyle irdeliyor.

Nurdan Likos, çalışmalarında kendinden yola çıkarak kadınlık hallerini vurguluyor.

özcan Uzkur, iplikleri kullanarak simülasyon bedenler inşa ediyor.

Adres: Kemankes Mah. Ali Paşa Değirmeni Sok. No: 12 Karaköy/ İstanbul

Tel: 212 243 31 00

Pera Müzesi

Kuruluşundan bu yana her yıl yaz aylarında salonlarını genç sanatçılara ve sanat eğitimi veren kurumlara ayıran Pera Müzesi, bu yıl da İzmir'den Dokuz Eylül üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ağırlıyor. Geniş bir yelpazede eğitim veren fakülte, aynı zamanda ülkemizde "Güzel Sanatlar" alanında üniversite bünyesinde kurulmuş ilk fakülte olma ayrıcalığını da taşıyor. Kuram ile uygulamanın, geleneksel ile yeni, öncü ve kavramsal olanın uyumlu birlikteliğine dönük bir eğitim modeli yaratma çabasıyla yola çıkan fakülte, 40 yılı bulan bir akademik geçmişe sahiptir. Güzel Sanatlar Fakültesi'nin genç sanatçılarının seçilmiş yapıtlarından oluşan Deneyimin ötesi sergisi resim, heykel, seramik, yerleştirme, sahne tasarımı, grafik tasarım, fotoğraf ve sinema gibi zengin ifade olanaklarını biraraya getirirken estetik deneyimlerin de önemli bir zemini olmayı amaçlıyor. 10 Ağustos - 30 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65 Tepebaşı - Beyoğlu - İstanbul

Tel: 212 334 99 00

İstanbul Optimum Outlet

İstanbul Optimum Outlet, 28 Temmuz - 06 Ağustos tarihleri arasında Mehmet Turgut ile National Geographic Channel ortaklığında çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. "Doğaya özen Göster" isimli sergide, bu sosyal sorumluluk projesine Mehmet Turgut'un objektifinin karşısına geçerek destek veren 10 ismin fotoğrafları yer alıyor. Bu isimler; Deniz Akkaya, Levent Yüksel, Nefise Karatay, Elif Dağdeviren, Oben Budak, Bedük, Gülşen, Nazlı Tolga, Muazzez İlmiye çığ ve bu proje için bizzat kamera karşısına geçen Mehmet Turgut. Dünya çevre Günü kapsamında yürütülen "Kendinize Gösterdiğiniz özeni Doğaya da Gösterin" kampanyası kapsamında "#doğayaozengoster" hashtag'iyle Twitter'da "trending topic" olan projenin daha önce hiçbir yerde sergilenmeyen fotoğraflardan oluşan sergisi de ilginç olabilir.

Adres: E- 5 üzeri Göztepe/ Kadıköy - İstanbul

Tel: 216 664 14 14

Dirimart

Katharina Grosse'nin 21 Haziran'da başlayan 'Can You Spell Mixing' sergisi, sanat severlerle Ağustos ayında da Dirimart'ta buluşmaya devam ediyor. 3 Eylül'de sona erecek olan sergi, renklere ve nesnelere dokunup onları bambaşka formlara sokan, çalışmalarının duyusal kabuklarının altında sürecin sert ve baskın izlerini izleyene hissettiren,soyut sanatın tekinsiz ve görkemli dilini tüm dinamizmiyle yaşattıran Katharina Grosse'nin Türkiye'deki ilk sergisi. Grosse'nin resimlerindeki renklilik, bir hareketin veya uzantının izlerini takip etmemize olanak sağlar. Renkler, ilişkiler ve mekansal koşullar için bir turnusol kağıdı olarak kullanılır. Seyirci, açıklığı ve değişkenliği geleneksel sistemlerden tamamen uzak bir resimsel formla karşılaşır ve bunun yapım aşaması, objeler dünyasından soyutlanmayı gerektirmez.

Adres: Abdi İpekçi Caddesi No: 7/4 Nişantaşı İstanbul

Tel: 212 291 34 34

Galeri Selvin

Galerilerin kapandığı yaz aylarında Galeri Selvin, Temmuz ve Eylül ayları arasında resim ve heykel sanatçılarının eserlerinden oluşan bir sergi ile yaz mevsiminde de ziyaretçi kabul ediyor. Aydemir ökmen, Berna Türemen,Can Göknil, Cem Sağbil, Cemil Güç, çayan Yılmaz, Ferhan Atalay, Feridun Oral, Filiz öztürk Doğan, Füsun Sağlam, Hikmet Karabulut, Malik Bulut, Martin Krastev, Uğural Gafuroğlu ve Zerrin Tekindor eserleriye sergide yer alıyor. Galeri, yaz dönemi boyunca Cumartesi ve Pazar günleri hariç 11: 00 - 19: 00 saatleri arasında açık...

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No: 3 Arnavutköy,Beşiktaş/İstanbul

Tel: 212 263 74 81

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Ağustos 2012 Sergileri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement