Adliyede sanat rüzgarı - - Son Dakika
Kültür Sanat

Adliyede sanat rüzgarı -

Adana Adliyesinde görevli hakimlerin fotoğraf sergisi ve kısa film gösterimi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

27.03.2014 13:52

Adana Adliyesinde görevli hakimlerin fotoğraf sergisi ve kısa film gösterimi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun hazırladığı fotoğraf sergisi ve kısa film gösterimi, eski adliye binasında düzenlenen etkinlikle ziyarete açıldı.

"Doğanın Renkleri" adlı fotoğraf sergisinde hakimler Erdem Şimşek, Vahit Baltacı ve Sinan Sivri'nin 36 çalışması yer aldı. Fotoğraf sergisini gezen davetliler, Vahit Baltacı'nın alzheimer hastalığına dikkat çekmek için hazırladığı "Ceviz" adlı kısa filmi de gösterildi.

Etkinlikte, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu'nun kurucusu Haluk Uygur ile Nazan Gökkaya'nın hapishanelerde çektiği fotoğraflarla oluşturulan "Tespihsiz Hapishaneler" adlı fotoğrafik gösteri de sanatseverlerle buluştu.

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'nın bu tür etkinliklerle gündeme gelmesini dilediklerini kaydederek, sanat ve kültürle uğraşan herkese, her zaman katkı sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Sanatın, kent ve ülke yaşamına sunduğu katkıya da değinen Coş, "İnşallah hepimizin katkısıyla Adanalıların gönül destekleriyle kentteki kültür ve sanat iklimini ne kadar geliştirebilirsek şehrimiz ve ülkemiz için iyi olacaktır" diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da kente ait güzellikleri ortaya çıkarmak için birlikte çalışacaklarını ifade ederek, 'Adana' ismi etrafında birleşip, şehrin güzelliklerini yaşayacaklarını kaydetti.

Hakim Erdem Şimşek ise Adana Adliyesinin sadece adli olaylarla değil, sanatsal etkinliklerle de anılmasını istediklerini vurgulayarak, bu amaçla adliye çalışanları olarak belirli aralıklarla sanatın çeşitli dallarındaki etkinliklere devam edeceklerinin altını çizdi.

Etkinliğin sanat danışmanlığını yapan Haluk Uygur ise Adana Adliyesinin diğer adliyelerden farkı olmadığını ancak disiplinli çalıştığını düşündüğü, kavgalarla anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Sanatçılar olarak adliye binasında sergi açmayı çok daha önce hayal ettiklerini ifade eden Uygur, "Orada sergi açmayı, gazeteci arkadaşlarımızın bunu tüm Türkiye'ye, hatta dünyaya duyurmasını ve 'Bu kez de sergi için bir araya geldiler' denilmesi için hayal kurardık. Şükür ki bugün onu da sağladık. Bunu bize sağlayanlara şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Adliyede sanat rüzgarı -
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement