Adalar Kültür Ve Sanat Festivali'ne Coşkulu Kapanış! - Son Dakika
Kültür Sanat

Adalar Kültür Ve Sanat Festivali'ne Coşkulu Kapanış!

Adalar Kültür Ve Sanat Festivali\'ne Coşkulu Kapanış!

İstanbul Adalar Kültür Ve Sanat Festivali 30 Temmuz – 1 Ağustos 2010 Tarihleri Arasında Büyükada'da Gerçekleşti!

02.08.2010 12:37  Güncelleme: 12:52

Prens Adaları'nı Avrupalı kardeşleriyle buluşturmayı amaçlayan festival; üç gün boyunca gerçekleşen birbirinden renkli etkinliklerin ardından, Buzuki Orhan Osman "İstanbul Rebetleri" konseri ile son buldu!

Prens Adaları'nın ilk festivali olma özelliği taşıyan "İstanbul'un Avrupalı Kardeşleri" – 1. İstanbul Adalar Kültür ve Sanat Festivali, bu yılki teması çerçevesinde İstanbul Yunanistan Konsolosluğu destekleriyle, Yunanistan'ın kentlerinden bir olan Orestiada'dan şehrinden gelen sanatçıların katılımlarıyla düzenlendi.

Sanatseverlere 30 Temmuz 2010, Cuma günü kapılarını açan festival; her biri üç gün boyunca devam eden Nikos Manginas Fotoğraf Sergisi, kardeş şehir Orestiada yemekleri ile ada yemeklerinin sunulduğu gastronomi etkinlikleri, Büyükada bahçeleri gezisi ve müzikli Büyükada fayton turuyla başladı. Akşam saatlerinde ise Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Adalar Kaymakamı Salih Keser, İstanbul Yunanistan Konsolosluğu Kültür Ateşesi Antonios Hatzopoulos ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı yetkilisinin açılış konuşmalarının ardından; Orestiada şehrinden gelen 30 kişilik Laogrifiko Musio Orestiadas müzik, koro ve dans grubunun, "Üç Tenor" – Berk Özbek, Çelik Kasapoğlu ile Dünya Kızılçay'ın ve Tekfen Filarmoni Solistleri "Üç Denizin Solistleri"nin verdikleri muhteşem konserler sanatseverlerle buluştu.

31 Temmuz 2010, Cumartesi günü tüm eğlencesiyle devam eden festival; Ari Çokona ile Ataol Behramağlu'nun "Adalar ve Edebiyat" konulu söyleşisi, çocuk etkinlikleri, Umut Adan, Polifonik Koro Koral İstanbul ve TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'nın konserleri ile Büyükada'yı renklendirdi.

Geçmişte adalarda yaşayan ve halen yaşamakta olan çeşitli kültürlerin yeme- içme, sanat, inanış, eğlence anlayışlarından yola çıkarak birbirlerini tanımaları ve kendilerini ifade edebilmeleri için oluşturulan festival programı; 1 Ağustos 2010, Pazar günü Devrim Erbil'in "Resmin Şiiri" konulu söyleşisi ve çocuk etkinliklerinin ardından iki konserle son buldu. Rock grubu Apostrophe'nin Büyükada Atatürk Meydanı Sahnesi'nde verdiği konserin ardından, Buzuki Orhan Osman "İstanbul Rebetleri" konseri ile festivalin kapanışını gerçekleştirildi.

İstanbul'un kültürel ve tarihi çeşitliliğini yansıtan Prens Adaları'nı sanatla buluşturmak, İstanbullulara ve yerli-yabancı turistlere şehrin hemen yakınında günlük koşuşturmadan uzaklaşma imkânı sunmak, adaların köklü bir tarihsel gelenek içinde oluşturduğu kültürel yapısını tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen festival, ada halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Adalar Kültür Ve Sanat Festivali'ne Coşkulu Kapanış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement