6. Türk Dünyasında Kadın ve Moda Haftası Margilan'da Düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

6. Türk Dünyasında Kadın ve Moda Haftası Margilan'da Düzenlendi

6. Türk Dünyasında Kadın ve Moda Haftası Margilan\'da Düzenlendi

Özbekistan'ın Margilan şehrinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Özbekistan Kültür Bakanlığı ve Fergana Valiliği işbirliğinde "6. Türk Dünyasında Kadın ve Moda Haftası" düzenlendi. El Sanatları Festivali kapsamında gerçekleştirilen Moda Haftası'nın açılışında TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Fergana Vali Yardımcısı Hurşidcan Ahmedov ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

29.09.2023 12:44  Güncelleme: 13:10

Özbekistan'ın Margilan şehrinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Özbekistan Kültür Bakanlığı ve Fergana Valiliği işbirliğinde "6. Türk Dünyasında Kadın ve Moda Haftası" düzenlendi.

El Sanatları Festivali kapsamında gerçekleştirilen Moda Haftası'nın açılışında TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Fergana Vali Yardımcısı Hurşidcan Ahmedov ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Raev, yaptığı konuşmada, Moda Haftası'nın Margilan şehrinde düzenlenmesinin tesadüf olmadığını, yöreye özgü ipek kumaşıyla bilinen kentin, yüzyıllardır Büyük İpek Yolu'nun en önemli şehirlerinden biri olmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Margilan, geçmişte İpek Yolu'nun merkezi ise 'günümüzde de Türk dünyasının merkezi' dersek yanılmamış oluruz." ifadesini kullandı.

Benzeri etkinliklerin Türk halkları arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmenin yanı sıra tasarımcılar arasında da tecrübe ve deneyim paylaşımı imkanı sunduğunu belirten Raev, genç yeteneklere de örnek teşkil ettiğini söyledi.

Çeşitli ülkelerden tasarımcıların ürünlerinden oluşan defile, moda severlerin beğenisine sunuldu

Moda Haftası kapsamında Türkiye'den Tezcan Ergün ve Yasemin Küçük Şahin, Azerbaycan'dan Gülnara Halilova, Kazakistan'dan Aygul Canserikova, Kırgızistan'dan Gülcan İreş ve Zalkarbek Askarali Uulu, Özbekistan'dan Lali Fazilova, Luiza Kamolova ve Şuhrat Ergaşev, Moğolistan'dan Mandul Bazar ve Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nden Sultan Saliyev, Yakutistan'dan Anjelika Kirillina, Tuva'dan Kima Dongak gibi tasarımcıların ürünlerinden oluşan defile, moda severlerin beğenisine sunuldu.

Geleneksel kıyafetleri çağa uygun şekilde tasarlayarak dünyaya tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla organize edilen "Türk Dünyasında Kadın ve Moda Haftası", daha önce Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye ve Moğolistan'da düzenlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 6. Türk Dünyasında Kadın ve Moda Haftası Margilan'da Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement