'1.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali' - Son Dakika
Kültür Sanat

'1.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali'

\'1.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali\'

1.Tiyatro Festivali Kurnaz Civcivle perde dedi

23.05.2012 12:53

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen '1.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali' Kurnaz Civciv adlı oyunla perde dedi.

Büyükşehir Belediyesi Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde Bulgaristan'ın Pro Rodopi Sanat Grubu tarafından sahnelenen oyun minik izleyicilerden tam not aldı.

Petar Todorov'un yazdığı ve yönettiği Kurnaz Civciv adlı oyun, çocuklar ve aileler için yapılmış aslında bir kukla gösterisidir.

Yumurta yerine bonbon şekeri yumurtlayan bir tavuğu anlatan oyunda, paniğe kapılan tavuk en iyi arkadaşı olan ördeğe, ardından doktora ve son olarak da Krala gider. Kendi sorunlarına takılmış olan tavukla kimse ilgilenmez.

Güneşli bir günün ve çocukların sayesinde diğer insanlardan farklı olmanın ya da farklı bir şey yapmanın kötü olmadığını anlayan tavuk, bu tip değişikliklerin tam tersine insanın yaşamına renk ve eğlence getirdiğini anlar.

Ömer Ersoy Kültür Merkezini dolduran minik öğrencilerin ayakta alkışladıkları oyunun sonunda seyircilerin arasına karışan Kurnaz Civciv'e çocuklar büyük ilgi gösterdiler.

22-25 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale Hollanda, Bulgaristan, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Ankara Sokak Sanatları Canlı Heykel Performansları ile katılıyorlar.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen '1.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali'nde Gaziantepli sanatseverler beş gün boyunca sanata doyacaklar.

22 Mayıs Salı günü Saat 11.00'de Demokrasi Meydanı'ndan kortej yürüyüşü ile başlayan Tiyatro Festivali, 25 Mayıs Saat 19.00'da yine Demokrasi Meydanı'nda İtalya'nın Faber Tiyatrosu tarafından sergilenecek Göçmenler adlı oyunla son bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat '1.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement