Kendinizi Baştan Yenilemeye Ne Dersiniz? - Son Dakika
Kadın

Kendinizi Baştan Yenilemeye Ne Dersiniz?

Kendinizi Baştan Yenilemeye Ne Dersiniz?

Canlı, parlak ve pürüzsüz cildinizle sevgiler gününde tüm ilgiyi üzerinize çekebilirsiniz.

09.01.2013 16:16  Güncelleme: 09:25

Güzelliğinizle göz kamaştırabilmek, küçük sihirli dokunuşlar ile kusursuz olmak artık hayal değil.

Sevgililer Günü, herkesin kendini farklı ve özel hissetmeye ihtiyaç duyduğu günlerin başında gelir. Sizin için anlamlı olan bu günde kendinize en güzel hediyeyi almanın, bir değişiklik yapıp kendinizi ödüllendirmenin vakti gelmedi mi? 14 Şubat'a daha canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilt ile girmemeniz için hiçbir sebep bulunmuyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Duman, her yaş grubu için güzelliğin reçetesini sunuyor.

Sevgililer Günü öncesinde neler yapılabilir?

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Duman, bu özel günde güzelliğiniz ve kişisel bakımınız için aradığınız formülün sırrını şöyle açıklıyor:

"Sevgililer Gününün hemen öncesinde yapılabilecek farklı uygulamalar sözkonusu. Bunlar; dudak kalınlaştırma veya şekillendirme, göz çevresi, alın ya da kaşlara uygulanabilecek doğal bir botox, yüze ve boyuna lazer biostimülasyon ile daha diri, duru ve genç parlak bir görünüm kazandırılması, kök hücre tedavileri ile yüz ve boyun bölgesinde genç ve sağlıklı bir görüntü elde edilmesi şeklinde sıralanabilir. Bu uygulamalar yaklaşık yarım ile bir saat süren, hemen hemen hepsi lokal anestezi altında yapılabilen ve iki gün sonra en ufak bir iz, kızarıklık veya şişlik bırakmayan işlemlerdir. Özetle tüm bu işlemler rahatlıkla Sevgililer Gününden iki-üç gün öncesinde yapılabilir.

Duman, ikinci grupta estetik cerrahi işlemlerinin kolayca gerçekleştirilebileceğini söylüyor ve ekliyor: "Popüler cerrahi işlemler arasında tamamen lokal anestezi ile gerçekleştirilen lazer lipoliz ilk sırada yer alır. Özel bir dalga boyu ve frekansa sahip Slimlipo cihazları sayesinde 30-45 dakika içerisinde aylardır spor yapmanıza rağmen kurtulamadığınız basenlerinizden, sizi rahatsız eden şekilsiz bacaklarınızdan, gıdınızdan, doğum sonrası oluşan göbeğinizden veya kalın belinizden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Bu işlemler, günlük hayatı hiç etkilemeden yapılabiliyor. İşin en heyecan verici kısmı, lazerin sadece cilt altı yağ dokusunu eritmesi değil, aynı zamanda deride de bir gerginleşme etkisi yaratabilmesinde."

Sevgililer Gününden bir-iki hafta önce Lazerlipolizi işlemi yapılabileceğini, işlem sonrasında şişlik, morluk ve ödem gibi sorunların yaşanmayacağını belirten Duman, silikon implantlar ile meme büyütme-küçültme, karın germe, estetik burun operasyonları gibi uygulamalarda artık eskisi gibi büyük ve ağrılı müdahaleler yapılmadığını, iyileşme sürecinin ise son derece hızlı ve rahat olduğunu aktarıyor.

Küçük, sihirli dokunuşlara ile kusursuz olmak hayal değil

Mevcut merkezlerin çoğunda "mezoterapi" adı altında vitamin enjeksiyonları yapıldığını ancak bu formüllerde bulunan vitaminlerin çeşit olarak kısıtlı, miktar bakımından ise az olduğunu açıklayan Duman, uyarılmayan alana yapılan besin enjeksiyonlarının amaca hizmet etmeyeceğini söylüyor.

Avrupa'da rastlayamayacağınız 19 farklı lazer platformu

Çeşitli frekans ve dalga boylarındaki lazer uygulamalrı sayesinde cildin farklı tabakalarını uyarabildiklerini vurgulayan Duman "Bu işlemler sonucunda kollajen ve fibrojen üreten hücreler ile kan damarı oluşturan, lenfatik drenaj yapan, yapı taşı olan, yara iyileşmesinde etkin rol oynayan hücreler harekete geçiriliyor ve çalışmaya başlıyor. Sonrasında bunlar mezoterapi formüllerinden çok daha zengin ve çeşitli formüllerle verdiğimiz besin maddeleri tarafından kullanılarak cildin yenilenmesinde, parlaklaşmasında ve gençleşmesinde kullanılıyor. Buna 'lazer biostimülasyon' diyoruz. Kliniğimizde 19 farklı lazer platformu mevcut. Avrupa'da dahi hiçbir merkezde buna benzer farklı lazer platformlarına rastlayamazsınız. Epilasyon için kullanılan lazer ile yüz gençleştirme, varis için kullanılan lazer ile saç bakımı veya leke tedavisi yapmıyoruz, her şeyi uygun alanda kullanıyoruz. Lazer biostimülasyon sayesinde üç farklı lazer platformu ve arada uygulanacak aminoasit, vitamin ve mineralden zengin biostimülasyon enjeksiyonları ile bir veya iki seansta pırıl pırıl bir cilde sahip olabilirsiniz." diyor.

Adım adım gelen kusursuz güzellik

Duman, uygulanan seansın nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin şu bilgileri veriyor: "Önce cildin en üst tabakasında bir soyma işlemi yaratırız. Bu, son derece kontrollü bir soyma işlemidir çünkü lazerin tüm verileri ve kontrolü bizim elimizde. Kimyasal peelingdeki sıvıyı sürüp bekleme gibi kontrolsüz bir soyma söz konusu değil. Daha sonra cildin bir alt katmanına farklı bir lazer ile aynı işlem uygulanır ve bunun takibinde zaten cildin yapısında bulunan ancak zamanla azalmış veya kaybolmuş aminoasit, mineral ve vitaminler biyostmulasyon ile cilde enjekte edilir. Bu formüller yüz, saç, el sırtı veya göğüs için farklı materyallerden oluşmaktadır. Son olarak farklı bir lazer ile lekelere müdahale edilir ve seans bitirilir."

Pırıl pırıl bir cilt sizin de hakkınız

Bu özel günde, canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilde lazer biostimülasyon işlemi ile kavuşabilmenin mümkün olduğuna ve bu parlaklığın uzun sürebileceğine dikkat çeken Dr. Duman, yöntemin nispeten maliyetli olarak nitelendirilebileceğini ama sonuçları ve kullanılan teknoloji göz önüne alındığında son derece tatminkâr olacağını bildiriyor.

İşte fark yaratan pratik uygulamalar

Yaş gruplarına göre farklı uygulamaların tavsiye edilebileceğini söyleyen Duman, "17-25 aralığında bulunanlar için cilt bakımı, akne skarları için lazer uygulamaları önerilebilir. Her yaş aralığında olduğu gibi, özellikle stres ve hormonal değişikliklerin üst seviyede olduğu bu yaşlarda saç lazer tedavisi ve biostimülasyonu (saç mezoterapisi) yapılabilir. 25-35 yaş arası bayanlar için lazer biostimülasyon ve botox uygulamaları, dudak kalınlaştırma veya şekillendirme, yüz ve boyun bölgesi için biostimülasyon ile diri ve parlak bir cilt elde edebilmek mümkün. 35-45 yaş aralığında ise belirtilen uygulamalara ek olarak; dolgu uygulamaları, kök hücre veya PRP ile yüz, boyun, dekolte bölgesi, el sırtı cilt gençleştirme uygulamaları, lazer ile kılcal damar tedavisi önerilebilir. Leke tedavisi veya çok ince kırışıklıkların tedavisi de yapılabilir." diyor.

Makyaj öncesi yapılabilecek mucize dokunuşlar

Cildimizde 25 ve 50 yaşları arasında her bakımdan çok büyük farklılıklar bulunduğunun altını çizen Duman, özel günler için şu ipuçlarını veriyor: "Cildin yapısında bulunan aminoasitler ve mineraller zamanla azalır bazen metabolik değişikliklere bağlı olarak kaybolur. Bu da görünüme parlaklığın, diriliğin ve canlılığın yitirilmesi şeklinde yansır. Cildi ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller, aminoasitler bakımından doyurabilmek için belli aralıklarla biostimülasyon tedavileri yapılması uygun olur. Bu tedaviler, 15-20 dakika süren sonrasında makyaj veya duş yapılabilen oldukça rahat uygulamalardır."

Sevgililer Günü'ne hazırlanırken neler yapılmalı?

Cilt tipine bağlı kırışıklıkların veya gevşemelerin çok erken yaşlarda başlayabileceği veya geç başlamasına rağmen kalıcı olabileceği bilgisini veren Dr Ali Duman, bu özel günde şunları tavsiye ediyor: "Çok ince kırışıklıkların yerleşmesinin engellenmesi için botox tedavileri son derece uygun çözümlerdir. Bu tedaviler, kırışık veya buruşukluklar yerleştikten sonra yapılmasının hiç bir anlamı yoktur. Dolayısıyla daha büyük cerrahi işlemlere gerek kalmaması için son derece az ve doğal dozlarda botox uygulamaları tavsiye ederim. Ayrıca dudak kontürünün bir-iki mm kalınlaştırılması, akne skarlarının giderilmesi, elmacık kemiklerinin veya nispeten geride veya küçük olan çenenin belirginleştirilmesi için hyaluronik asit ile dolgu uygulamaları yapılabilir."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Kendinizi Baştan Yenilemeye Ne Dersiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement