İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını artırmak için 'Altın İğne Projesi'ni başlattı - Son Dakika
Kadın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını artırmak için 'Altın İğne Projesi'ni başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği ile birlikte başlattığı 'Altın İğne Projesi' ile kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında 44 mezun kadın kursiyerden 21'i işe girdi. Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, tüm kadınları projeye davet ederek, 3 bin 900 bebek giysisi dikimi yapıldığını ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

04.07.2023 11:19

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamını artırmak için 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği ile bebek giysileri dikimi alanında başlattığı 'Altın İğne Projesi' meyvelerini vermeye başladı. Kadın kursiyerlere eğitim sonunda yüzde 40 istihdam garantisi verdiklerini söyleyen Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, "44 mezun kadın kursiyerimizin 21'i işe girdi. İş hayatına katılmak isteyen tüm kadınları bu projeye davet ediyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentte refahı büyütme ve adil paylaştırma hedefi doğrultusunda İzmir'de işgücü potansiyelini artırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek için hizmet veren Meslek Fabrikası'nın Altın İğne Projesi sürüyor. 9 Eylül Rotary Kulübü ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği iş birliğiyle yürütülen projeyle bebek giysileri dikimi alanında kadın ve genç istihdamını artırmayı hedefleyen Meslek Fabrikası, 150 kadın kursiyere yüzde 40 istihdam garantisi veriyor. Karabağlar, Bayraklı ve Halkapınar kurs merkezlerinde oluşturulan atölyelerde bebek ve çocuk giysileri diken kadınlar ise ilmek ilmek işledikleri hayallere bir adım daha yaklaşıyor.

KADIN KURSİYERLER 3 BİN 900 BEBEK GİYSİSİ DİKTİ

Altın İğne Projesi'nde ilk mezunları verdiklerini ifade eden Meslek Fabrikası Şube Müdürü Zeki Kapı, "Şu an 44 mezun kadın kursiyerimizin 21'i işe girdi. İşsizlik ve yoksullukla mücadele kapsamında kamusal kaynakları en verimli biçimde kullanıyoruz. İş hayatına katılmak isteyen tüm kadınları da bu projeye davet ediyoruz. Bugüne kadar proje kapsamında kadın kursiyerlerimiz, 0-5 yaş grubu için 3 bin 900 bebek giysisi dikimi yaptı. Bizler de bu giysileri öncelikle deprem bölgesi olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" dedi.

"İLK KAZANDIĞIM PARAYLA DİKİŞ MAKİNASI ALACAĞIM"

Arkadaşından duyarak Meslek Fabrikası'nın yolunu tutan Kezban Alçay ise hikayesini şölle anlattı:

"Hocalarımız A'dan Z'ye her şeyi bize öğretti. Üzerimdeki kıyafetleri kendim diktim. Çocuklarıma, yakınlarıma kendim dikiyorum artık. Buraya gelmekten çok mutluyum. Koşarak geliyorum. Böyle imkanlar başka yerde yok. Makinaları çok kaliteli, öğretmenler çok ilgili. Çalışacağım ve ilk kazandığım parayla dikiş makinası alacağım, çünkü dikiş dikmeyi çok seviyorum."

"BU FIRSAT KAÇMAZDI"

4 çocuk annesi kursiyer Gurbet Güzel, dikişe meraklı olduğu için Karabağlar Kurs Merkezi'nde eğitim görmek istediğini ifade ederek, "Arkadaşım bir ay önce geldi, eğitim aldı. Burada mesleği öğrendi ve istediği yerde işe girdi. Ben de arkadaşımı gördüm ve 'Neden ben yapmayım' dedim. Biz anneler için büyük bir gurur ve güzel bir fırsat. Umudumuzun yok olduğu yerde umut varmış. Ben, çalışmak istiyorum. Nakış da biliyorum. Hayallerimi dikişe döküp, nakışla birleştirip üretmek istiyorum" diye konuştu.

"HİÇ YAPAMAYACAĞIZ SANMIŞTIM"

20 yaşındaki Ebru Altın ise üniversite sınavına hazırlandığını ifade ederek, "Lisede mobilya ve iç mekan tasarımı okudum, ancak benim dikişe merakım vardı. Meslek Fabrikası'nın bu projesini duydum ve hemen kaydoldum. Hiç yapamayacağız sanmıştım ama hocalarımız sayesinde bu işleri çok kolay öğrendik" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını artırmak için \'Altın İğne Projesi\'ni başlattı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Kadın İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamını artırmak için 'Altın İğne Projesi'ni başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement