Cerruti 1881 Bağdat Caddesi'nde! - Son Dakika
Kadın

Cerruti 1881 Bağdat Caddesi'nde!

Cerruti 1881 Bağdat Caddesi\'nde!

Cerruti 1881, İstanbul’daki ilk “flagship” mağazası için İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Bağdat Caddesi’ni seçti. Tüm İstanbullular tarafından lüks ve rafine havasıyla bilinen bu caddede Cerruti 1881, en büyük uluslararası lüks markaları arasında konumlanıyor.

23.05.2012 13:30

Cerruti 1881, Cerruti ailesi tarafından 1881 yılında İtalya'nın kuzeyinde bulunan Biella'da kuruldu. 1950 yılında Nino Cerruti aile mesleğinin başına geçti ve 1967 yılında Cerruti 1881 markasını yaratarak ilk mağazasını Paris Madeleine Meydanı 3 numarada açtı. Günümüzde bu mağaza markanın merkez ofisi ve flagship mağazası olarak varlığını sürdürüyor. Cerruti bünyesinde hazır giyim dışında parfümden günlük giyime, saatten aksesuara farklı koleksiyonlar barındırıyor. Marka Paris'teki merkez ofisinden direkt olarak yönetilerek, lisans ve dağıtım anlaşmaları çerçevesinde dünya çapında aktivitelerini gerçekleştiriyor. Cerruti 1881'in global ağı bugün 95'i markanın kendi yönetiminde, 17'si franchise olmak üzere toplam122 birimi kapsıyor. Nisan 2011'den beri Cerruti, lüks erkek hazır giyim alanında uzmanlaşmış Hong-Kong merkezli Trinity LTD Group'u bir parçası olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Cerruti 1881, maskülen şıklık

Lüks erkek hazır giyim markası Cerruti 1881, 1967 yılında Paris Madeleine Meydanı'na taşınarak burada hem merkez ofisini konumlandırdı, hem de markanın ikonik butiği olarak hizmet vermeye başladı. Tekstil, tasarım ve dağıtım alanlarını kendi bünyesinde toplayarak her konuda tam kontrol sağlayan Cerruti 1881, 20. Yüzyıl moda endüstrisine yön verdi. Hafif, su geçirmeyen ve kırışmayan kumaşların keşfi gibi tekstil sektöründeki yeni buluşlar doğrultusunda Cerruti 1881, markayı daha da yükseğe taşıyarak günümüz erkek modasının belirleyicilerinden oldu.

Cerruti 1881 ve spor dünyası

1980'lerin başında Cerruti 1881 spor giysilerinden ilham alarak moda dünyasında önemli ilerlemelere öncülük etti. Moda ve tasarım konusunda hassasiyetini performans kaygısıyla birleştiren ve bunu gerçekleştirirken kumaş üretiminde yeni buluşlardan oldukça faydalanan marka, şık spor giyim ve ev giyim alanlarında takip edilen uluslararası trendler yarattı. öte yandan bu dönemde, farklı spor dallarında şampiyonlar, sıklıkla Cerruti 1881 kıyafetleriyle görüldüler.

... ve beyazperdenin yıldızları

Beyazperdenin en gözde oyuncuları da Cerruti 1881 tasarımlarını tercih ederek markaya olan beğenilerini gösteriyorlardı. Jack Nicholson, Richard Gere, Kathleen Turner ve Faye Dunaway'in de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü oyuncular, ekranın önünde ve arkasında Cerruti 1881'den giyiniyorlardı. öte yandan Cerruti 1881, en popüler televizyon dizilerinde de görünmeye başladı.

Bugün Cerruti 1881

199O'lı yıllar boyunca Cerruti 1881 başarıyla Cin, Tayland, Endonezya ve Hong Kong gibi yeni bölgelere yayıldı ve 50'si çok seçkin butikler olmak üzere dünya çapında 2000'den fazla satış noktasına ulaştı. Bu on yılın diğer önemli gelişmeleri modaevinin tasarım atölyelerinin başına art arda Peter Speliopoulos, Narcisso Rodriguez, Nicolas Andreas Taralis, Jean Paul Knott ve Richard Nichols gibi uluslararası üne sahip tasarımcıların geçmeleri ve elbette Nino Cerruti'nin marka bünyesinden 2001 yılında tamamen ayrılışı oldu. Amerikan yatırım bankacılığı şirketi Matlin Patterson tarafından 2006 yılında satın alınan Cerruti 1881 sonrasında, 2011 Nisan ayında Hong-Kong merkezli Trinity Ltd, Li & Fung Group bünyesine katıldı. Günümüzde Cerruti 1881 büyük hedeflerini gerçekleştirebilecek güçlü konumda: Geleneksel İtalyan işçiliği ve Paris şıklığını birleştirerek, lüks erkek giyiminde dünyanın öncü markası olarak anılmak.

Güncel koleksiyon ve markanın dünyası

Günümüzde marka, Cerruti 1881 ismi altında erkekler için hazır giyim koleksiyonlarının yani sıra parfüm, deri ürünleri, saat, takı, gözlük, kravat, ayakkabı ve kalem koleksiyonlarını sunuyor. Kadın ve erkek için gündelik giyim ve jean koleksiyonları ise, 18CRR81 Cerruti markası altında bulunabiliyor. Zarafet, lüks ve kaliteyle özdeşleşen modaevi bu kodlarıyla moda dünyasının önde gelen referans markalarından biri olmayı sürdürüyor. Nitelikli tasarım ve sofistike kumaşları keşfetme tutkusu, markanın kendi içinden gelen şıklığının temelini oluşturuyor. Cerruti 1881 koleksiyonları, gerek kumaşların kalitesiyle, gerekse bitirişlerde kendini gösteren üstün işçilikle, zarif görünümün peşinde koşan seçici erkeklere hitap ediyor.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Cerruti 1881 Bağdat Caddesi'nde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement