Sarıyer'de yaşayan doğal gaz şirketi çalışanı Şemdin Bektaş'ın işe gitmemesi üzerine kendisini merak edip evine gelen mesai arkadaşları, kapıyı açan olmayınca itfaiyeye haber verdi. Ekipler merdiven yardımıyla camdan daireye girdi. Yerde yüzüstü yatar vaziyette bulunan Bektaş'ın hayatını kaybettiği belirlendi.
İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ) Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda doğal gaz arzının güvenliğini sağlamak için kritik öneme sahip olan BOTAŞ Hattı'na Yedek Bağlantı Projesi'ni tamamladıklarını açıkladı. Proje sayesinde Avrupa Yakası'nın doğal gaz arzı daha güvenli hale getirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A. Ş. (İGDAŞ), '5 Haziran Dünya Çevre Günü' dolayısıyla çalışanlarına, "İklim Krizi, Marmara ve İstanbul'u Nasıl Etkiliyor?" başlıklı bir seminer düzenledi. seminer'de bir sunum gerçekleştiren çevre mühendisi Sedat Durel, “İklim krizi kendisini aşırı iklim olaylarıyla gösteriyor. Yani İstanbul’da bir yıl barajlarınızdaki sular yüzde 10 olurken, ertesi yıl sellere yol açan bir yağışla karşılaşabiliyorsunuz. Bunlar İklim krizinin doğrudan sonuçlarıdır” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) yönetiminin çalışanlarına psikolojik destek kararları sonrası Genel Müdür ve yönetim kadrosunun da aralarında bulunduğu 300’e yakın kurum çalışanı, “Katarsis” programıyla tanınan ünlü Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın özel olarak İGDAŞ için verdiği semineri izledi. “Ruh Sağlığı Bakanlığı’nın kurulması için mücadele edeceğini” söyleyen Gökhan Çınar, Kahramanmaraş depremi sonrası konuşulan ‘normalleşme süreci’ ve olası İstanbul depremi kaygılarına dönük sık yapılan ‘yanlışlar’ı vurgulayarak, öznel yaklaşımlarını açıkladı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (İGDAŞ) 2023 yılında uygulayacağı sistem kullanım bedelleri için üst sınırları belirledi. Bu kararın, İGDAŞ’ın gelirlerinde azalmaya yol açacağı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu düzenlemeyle ilgili, "İstanbul'un kurumlarının elini daraltma girişimidir" açıklamasını yapmıştı.
İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen, yıl sonunda toplam doğal gaz tüketiminin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 azalarak 54 milyar metreküp civarına gerilemesini beklediğini söyledi. Dr. Özmen, “Cari açık üzerindeki etkisi düşünüldüğünde, tüketimdeki bu düşüşü olumlu değerlendiriyorum. Geçen yılın sonundaki toplam tüketimimiz 59,85 milyar metreküpe ulaşmıştı” açıklamasını yaptı.
Soğuk havalarla birlikte artan ısınma giderlerini vatandaşların zorlanmadan ödeyebilmesi için İGDAŞ, 15 bankayla anlaşma yaptı. İstanbullular doğalgaz faturalarını kredine kartına vade farksız taksit imkanıyla ödeyebilecek.
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), doğal gaz sayaç değişikliği sonrası gelen faturasında yanlış hesaplama yapılan kişinin başvurusunda, ilgili kuruma tavsiye kararı vererek, fazladan alınan bedelin iadesini sağladı.
İGDAŞ, ormanda yaşayan köpekler için yaptırdığı 100 adet köpek kulübesini İstanbul'un 25 farklı bölgesine yerleştirdi. Köpek kulübelerinin yerleşimi için daha çok şehrin dışında kalan orman bölgeleri tercih edildi. İGDAŞ, ayrıca sokak hayvanları için mama desteği de sağlama kararı aldı.
İstanbulluları temiz enerji doğal gazla buluştururken, tüm hizmet süreçlerini güvenli, sürdürülebilir, yenilikçi, çevreye ve insana değer katan anlayışla yürüten İGDAŞ, üstlendiği sorumluluğun bilinciyle inovatif hizmet ve projeler geliştirmeye devam ediyor.
İGDAŞ İstanbulluların temiz enerjiye ulaşması ve güvenli yaşaması için sunduğu hizmetlerine her gün yenilerini ekliyor.
Aysel Gürel'in kızı Mehtap Ar, annesinin bestelediği 'Sen Ağlama' şarkısını izinsiz kullandığı gerekçesiyle İGDAŞ'a açtığı tazminat davasını kazandı. İGDAŞ, 16 yıllık faizle birlikte Ar'a, 23 bin TL'lik tazminat ödeyecek. İGDAŞ daha önce de aynı şarkı nedeniyle Sezen Aksu'ya tazminat ödemişti.
Haber-Kamera: Elif YAVUZ-Feridun AÇIKGÖZ/İSTANBUL, DHA- İSTANBUL'da doğal gaz faturaları hakkındaki şikayetlerin ardından 'mevzuata aykırı sürelerde faturalandırma' yapılması gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş.
İstanbul'da korona virüs dolayısı ile sayaç okumaları yapılamayınca İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ)'ın abonelerine gönderdiği Nisan ayı faturaları adeta dudak uçuklattı.
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) çalışanı Bengül Demirel için başsağlığı mesajı yayımladı.
ESENYURT'ta 4 katlı bir binanın en üst katında patlama meydana geldi.
Esenyurt'ta 4 katlı bir binanın en üst katında patlama meydana geldi.
Eski TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut'un İBB Genel Sekreterliği'ne getirilmesinin ardından İGDAŞ için de özel sektörden enerji profesyoneli bir yöneticinin adı geçiyor. SOCAR Turkey Petrol Enerji Dağıtım AŞ'nin eski CEO'su Mutluay Doğan'ın İGDAŞ'ın başına getirileceği konuşuluyor.
İGDAŞ, güvenli doğalgaz kullanımı kurallarını hatırlattığı kamu spotu hazırladı.
– Soğu havalarla birlikte artan doğal gaz kullanımının faturaya yansımaması için tüyolar veren İGDAŞ Makine Mühendisi Sabri Doğan, "Dış cephe yalıtımı çok önmeli. Koltukla petek arasında en az 20 santim olması gerekiyor.
Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) Arama Kurtarma Ekibi'ne "Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Eğitimi" verildi.
Beşiktaş'ta yaşayan yurttaşlar, bölgede etkili olan koku yüzünden nefes almakta zorlandı. Vatandaşların gözlerini yaşartan kokunun sebebinin ise bir tankerden kaynaklandığı ortaya çıktı.
Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Birlik Müdürlüğü eğitim alanlarında; İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (İGDAŞ) Arama Kurtarma ekibinden oluşan 23 kişilik ekibe ’Doğal Afetlerde Arama Kurtarma Eğitimi’ verildi.
İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ), olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik kesintisi yaşanan bölgelerdeki abonelerini, kombi ve kazanlarını elektrik gelene kadar kapalı konuma getirmeleri konusunda uyardı.
İGDAŞ'ın ünlü şarkıcı Sezen Aksu'nun şarkısını izinsiz kullandığı için tazminat ödemeye mahkum edildi.
11-12 Kasım tarihlerinde, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (İGDAŞ) tarafından düzenlenen INGAS 6. Uluslararası Doğalgaz Sempozyumu’na katılan Kayserigaz Müşteri Hizmetleri Bölüm Yöneticisi Demet Koç “Müşteri Ne İster?” konulu bir konuşma yaptı.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -İGDAŞ Teknik Şefi Alkan ile röportaj "Doğalgazda emniyet ve tasarruf için kombi bakımı şart"-İGDAŞ Teknik Şefi Alkan: - "Hem emniyet hem de doğalgazın tasarruflu kullanımı için kombi, şofben ve sobanın yıllık en az bir kere yetkili servislerince bakımlarının yaptırılması lazım"- "Baca gazı sensörlerinin mutlaka çalışır olması gerekiyor.
Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşle birlikte İstanbul’da kombiler yavaş yavaş yanmaya başlayacak.
İGDAŞ’ın bu yıl beşincisini düzenlediği En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması sona erdi.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.