Diyarbakır'da 13 katlı bir binada anne ile 3 çocuğunun ölümüne neden olan yangına ilişkin davanın ikinci duruşmasında itfaiye aracının 54 metrelik merdiveninin çalışmadığı ortaya çıktı. Tutuklu sanığın kalmadığı duruşmada itfaiye personeli, "İlk müdahale için 3 araç olarak çıkmıştık, bir araçta 54 metrelik merdiven vardı. Olay yerinde, bu araçta elektronik bir arıza çıktığı için onun kullanılamadığını sonradan öğrendim" dedi.
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP kurultay ceza davasını İBB davasıyla birleştirilme talebini reddetti. Dava, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı duruşmada, iki davanın birleştirilmesine karar verildi. Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklar ve suçlar arasındaki bağlantıyı saptadı.
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, aralarında Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 12 sanığın yargılandığı davanın duruşması 1 Nisan'a ertelendi. Mahkeme, davanın İstanbul 40. Ağır Ceza'daki İBB dosyasıyla birleştirilmesini talep etti.
Kayseri'de evlendiği gece hayatını kaybeden Uzman Çavuş Ümit Canpolat'ın ailesinin şüpheleri üzerine cinayet dosyasına dönen olayda, acılı anne-baba durumun aydınlatılmasını istiyor. Acılı anne - baba cinayeti gelinlerinin işlediğini ileri sürüyor.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, iftar programında terörsüz Türkiye hedefi ve ulusal birlik vurgusu yaptı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.