17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı verip, ölü doğan bebeği yaktı - Son Dakika
Hukuk

17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı verip, ölü doğan bebeği yaktı

Amerika'nın Nebraska eyaletinde yaşayan 42 yaşındaki anne Jessica Burgess ve 20 haftalık hamile olan 17 yaşındaki kızı Celeste Burgess, kürtaj hapları kullanmak ve bebeğin cesedini yakıp gömmek suçlarından dolayı hapis cezasına çarptırıldı.

23.09.2023 13:07  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Nebraska eyaletinde yalayan 42 yaşındaki anne Jessica Burgess, 20 haftalık hamile olan 17 yaşındaki kızı Celeste'ye kürtaj hapları vermek ve kızının karnında ölen bebeğin cesedini yakıp gömmek için yardım ettiği gerekçesi ile 2 yıl hapis cezası aldı.

17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı veren anneye 2 yıl hapis cezası verildi

YASALARA GÖRE 12 HAFTADAN SONRA KÜRTAJ YASAK

Savcılara göre; gebeliği sona erdirmek için haplar aldıktan sonra, Celeste ölü doğmuş bir fetüs dünyaya getirdi. O dönemde Nebraska yasalarına göre 12 haftadan sonra kürtaj yasaktı. Mahkeme kayıtlarına göre Celeste Burgess'ın gebeliği bu noktadan çok öteydi. Polis, Burgess ailesinin kanıtları yok etmek için fetüsü gömmeden önce yaktığını söyledi.

17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı veren anneye 2 yıl hapis cezası verildi

ANNE VE KIZINA HAPİS CEZASI

Jessica Burgess, temmuz ayında yalan ifade vermek, 20 haftadan sonra gebeliği sona erdirmek ve ölü bir insan vücudu saklamak, kaldırmak veya terk etmek suçlarından suçlu olduğunu itiraf etti. Her bir suç için bir yıl hapis cezasına çarptırıldı, yalan ifade ve insan kalıntılarıyla oynamanın cezaları eş zamanlı olarak işleyecek ve diğer suçlar için verilen ceza ile ardışık olarak infaz edilecek. 17 yaşındaki Celeste Burgess da 90 gün hapis cezasına çarptırıldı.

17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı veren anneye 2 yıl hapis cezası verildi

FACEBOOK MESAJLARI KANIT OLARAK SUNULDU

Öte yandan; Facebook'un ana şirketi Meta, polise Celeste ve Jessica Burgess'ın birbirlerine gönderdiği özel Facebook mesajlarını mahkemeye sundu. Bir mesajda Celeste'nin, Jessica'ya "Kanıtları yakmamız gerektiğini hatırlıyor musun?" dediği belirtildi.

17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı verip, ölü doğan bebeği yaktı

Son Dakika Hukuk 17 yaşındaki hamile kızına kürtaj ilacı verip, ölü doğan bebeği yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement