Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Yüksekova\'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilik, yasağın ikinci bir duyuruyla kaldırılıncaya kadar geçerli olduğunu belirtti.

26.08.2015 23:14  Güncelleme: 07:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Yüksekova İlçesi'nde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

SİLAH SESLERİ DUYULDU

Bu arada sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden kısa bir süre sonra Orman ve Eski Kışla mahallelerinde yoğun bir şekilde silah ve patlama sesleri duyuldu. Zıhlı araçlar bölgeye doğru giderken, silah sesleri de zaman zaman oldukça yoğun bir şekilde duyuldu.

TENCERE VE TAVALARLA SOKAĞA ÇIKTILAR

Hakkari Valiliği tarafından 23.30'dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin bir çok yerinden silah ve patlama sesleri duyuldu. Ardından da binlerce kişi evlerinden dışarı çıkarak sokaklarda yürümeye başladı. Ellerindeki tava, tencere kapaklarını bir birine vurarak protestoda bulunan kalabalığın, sokak ve caddelerde yürümeleri üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi polis ekipleri yer yer müdahalede bulundu.

BOMBA VE BASINÇLI SU

Protestocular zırhlı araçlara taş atıp, kurdukları barikatlarda ateş yakarken, polisler de göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak toplanan göstericileri dağıtmaya çalıştı. Bu arada birçok noktadan da silah ve patlama sesleri duyulmaya devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (59)

  • HDP SİZ KÜRT: BUNU SAMİMİ SÖYLÜYORUM PKK NİN KÜRTLÜKLE KÜRT HAKKI SAVUNMAKLA HİÇ BİR ALAKASI YOKTUR 79 30 Yanıtla
  • osmanli: Su ana kdar 5 leş var. 65 36 Yanıtla
  • Sosyalist: Savaş var ülkemde cayır cayır yanıyor her yer kim yapıyorsa kim sebepse kimin canı savaş istiyorsa egosunu pc de tatmin etsin defolsun ülkemizden ... 80 8 Yanıtla
  • ölüm: Mezardan çıkma yasağı olmadan herkes aklını başına alsın 42 41 Yanıtla
  • ölüm: Bize kabirde ne apo ne bahceli ne tayyip ne fb ne gs ne bjk yardım edemez ancak iman namaz zikir kul hakkına dikkat etmek kurtarır boş işleri birakin 46 30 Yanıtla
  • Angarali: Çıkmasın Gevşekler zaten ne işe yarıyorlar 34 41 Yanıtla
  • Iyimser: Türk Kürt kardeştir , ayrım yapan kalleştir .... 63 8 Yanıtla
  • ölüm: Bırakın Kürdistan nı kabristani düşünün orda cok meseller var 26 42 Yanıtla
  • ddd: hayatı beleş kekolar allah belanızı versin 40 21 Yanıtla
  • Zafer: Beter olun işallah 41 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement