HDP'den 'Etek Giydiririz' Diyen AK Partili İsme: Ananızdan Utanın - Son Dakika
Güncel

HDP'den 'Etek Giydiririz' Diyen AK Partili İsme: Ananızdan Utanın

Yüksekdağ, 'HDP'liere etek giydireceğiz' diyen AK Partili ismi topa tuttu: Bunlarda akıl da yok. Ananızın eteğine tutunarak ayaklarınızın üzerinde doğruldunuz. Ananızdan utanın.

10.02.2016 11:52  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Kadın Meclisi toplantısında değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül'ün HDP'lilere yönelik söylediği " Size etek giydirir ülkeyi böldürmeyiz" sözlerini değerlendiren Yüksekdağ, "HDP'lilere saldırırken "Size etek giydireceğiz" diyorlar. Akıl tutulması deniyor, bunlarda akıl da yok. Siz bir kadının, ananızın eteğine tutunarak ayaklarınızın üzerinde doğruldunuz. Utanın. Ananızdan utanın." dedi.

"ÖLÜMLE CEZALANDIRILIYORLAR"

Yaşanan son olayları değerlendiren Yüksekdağ şu açıklamalarda bulundu:

"Şiddetin yükseldiği dönemlerde zulmün, baskının ayrımcılığın en ahlaksızı kadına yöneltilir. İktidar artık kadınları eskisi gibi yönetemiyor. Kadınlar artık erkek egemen baskıcı, ayrımcı anlayışa itiraz ediyor.Erkek egemen siyasi iktidarın hizasının dışına çıkanlar ölümle cezalandırılıyor. Ama buna rağmen kadınların direnişi sürüyor. Bunca dayatılan esaret parmaklıklarını parçalayan kadınlar varsa, o toplum için umut var, o ülke için gelecek var demektir.

BİZ HDP'Lİ KADINLAR UMUDUN BAYRAĞINI TAŞIYORUZ

Biz HDP'li kadınlar, yarına dair umutların bayrağını taşıdığımızı çok iyi biliyoruz. Geleceğimizi, yarınımızı zapt edemezler. Bu darbenin sona erdirilmesi için seferber olduk. Ne yazık ki, üzülerek söylüyorum vahşet bodrumundakileri kurtarmaya yetmedi.

"O BODRUMUN KARANLIĞINDA KİLİTLİLER"

Artık AKP ve Saray o bodrumun enkazında, o bodrumun karanlığında kilitli. İnsana dair ne varsa silip atmışlar. İyi olan her şeyi unutarak, kötüye dayanarak iktidarda kalabileceklerini sanıyorlar.

"İKTİDAR SONUNU HAZIRLIYOR"

Yasa dışı bir yapılanmayla Cizre'de Sur'da savaş yürütüyorlar. Bakmayın paralel yapıyla mücadele dediklerine, kendileri paralel. Saray'daki zat, Ergenekon atına binmiş, başkanlık için şahlanacağını düşünüyor. Yanılıyor. O at kimleri sırtından attı. Zulüm iktidarı kendi sonunu hazırlıyor. Onlar sona gidiyor. Bizler halkların emek, barış, demokrasi mücadelesini kuşandık.

"ÖCALAN'IN TECRİTİ KALDIRILMALI"

Türkiye'nin demokratikleşmesi krizi ve sancısından kurtulmanın yolu Sayın Öcalan'a yönelik tecritin derhal kaldırılmasıdır.

Başbakan ve siyasi iktidar başlattığı savaşa asker istiyor, ucuz iş gücü istiyor. Kadınlar bunun için mi çocuk doğuracak? Yaşamı en fazla bizler savunuyoruz diyenler kadınlar. Bu kadınlar size asker üretmeyecek, barış üretecek.

"ETEK GİYDİRECEĞİZ DİYORLAR"

HDP'lilere saldırırken "Size etek giydireceğiz" diyorlar. Akıl tutulması deniyor, bunlarda akıl da yok. Siz bir kadının, ananızın eteğine tutunarak ayaklarınızın üzerinde doğruldunuz. Utanın. Ananızdan utanın.

AK PARTİLİ İSİM "HDP'YE ETEK GİYDİRİRİZ" DEMİŞTİ

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Şehitkamil Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Şehitkamil İlçesi Danışma Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanımız 'Dünyayı başlarına yıkacağız' dedi. Eş başkan bozuntusu da çıkmış 'bu lafı yediririz' diyor. Senin her gün Meclis'te 'gerilla' diye bağırdığın ve erkek diye gezinen teröristler, etek giyip geziyorlar. Bu ülkede vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sokakta bulmadık, size de yedirmeyeceğiz. Size etek giydirip gezdiririz ama bu ülkeyi böldürmeyiz" demişti.

HDP\'den \'Etek Giydiririz\' Diyen AK Partili İsme: Ananızdan Utanın

Son Dakika Güncel HDP'den 'Etek Giydiririz' Diyen AK Partili İsme: Ananızdan Utanın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Devrimci kürt : Ne kadar fasist ırkçı hdp lileri sevmeyen varsa başta Figen yuksekdagin ayağını bastığı toprağa kurban olsun 61 89 Yanıtla
  • kale: Akp doğru demiş etek giyip sokağa çıkmadınızmı 60 61 Yanıtla
  • Abdülhamit Han: Figen yuksekdag seni kendi kanından olan aile efradın dahi kabul etmez iken sen ne yuzle annelerden bu şekilde bahsedersin 39 33 Yanıtla
  • Usta: Figen hanım hala insanlari kiskirtmaya calisiyorsunuz.Yaziklar olsun size kürt haklari adi altinda 40 yildirl kurtler uzerinden insanlari kullaniyorsunuz.Bunu yaparkende insanlari issiz birakip ezik kalmalarini istiyorsunuz, okullari yakarak cahil yetismelerini istiyorsunuz.Son olaylardan sonra halk artik akillandi kendi tuzaginizda pisliginizde bogulacaksiniz az kaldi.Sizler birilerinin isteklerini yerine getiren ermeni usaklarisiniz.Halkin uzerinden cekin ellerinizi. 27 24 Yanıtla
  • ali: vatan haini satılmış terörist kadın. 38 10 Yanıtla
  • dersimli: kadin azinin payini vermis .....helal olsun figen 20 24 Yanıtla
  • haklısın: Seni orada konusturttugumuz için 30 9 Yanıtla
  • Türk: Sende atalarından utan osmanlı için savaşan yada osmanlı düşmanı olan 14 21 Yanıtla
  • yibo: UZUN ADAMI SEVİYORUM ( RTE )AK PARTİYİ DESTEKLİYORUM... HAİNLİK YAPMIYORUM,VATANIMI,BAYRAĞIMI,DİNİMİ SEVİYORUM...VAR MI SIKINTISI OLAN...... 20 14 Yanıtla
  • Kürt: Figen başkan allahina gurban 9 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement