Yozgat'ta Güvenli Okul Merkezi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Güvenli Okul Merkezi Kuruldu

Yozgat\'ta Güvenli Okul Merkezi Kuruldu

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, okul çağındaki çocukların problemleriyle ilgili tüm kurumları bir araya getirerek, problemleri en kısa ve en aktif bir şekilde çözmek amacıyla Güvenli Okul Merkezi projesini hayata geçirdi.

25.02.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Emniyet Müdürlüğü, okul çağındaki çocukların problemleriyle ilgili tüm kurumları bir araya getirerek, problemleri en kısa ve en aktif bir şekilde çözmek amacıyla Güvenli Okul Merkezi projesini hayata geçirdi.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Güvenli Okul Merkezi'nin kurulmasında ki temel amaçlarının, okul çağındaki çocukların problemleriyle ilgili tüm kurumları bir araya getirerek bu problemleri en kısa ve en aktif bir şekilde çözmek olduğunu söyledi. Güvenli Okul Merkezi'nin emniyet müdürlüğünden hariç ayrı bir binada oluşturulduğunu, bu merkezde Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğü görevlilerinin istihdam edildiğini ifade eden Akpınar, "Bu görevliler sadece okul çağındaki çocuklarımızın sorunlarına yönelik hep bir arada, birlikte hangi çözümü ilgilendiriyorsa çocuklarımızın sorunu o kuruma en etkili bir şekilde ulaşıp ve problemin ortadan kalmasına yönelik çözümler üretiyor. Bunda da büyük bir oranda başarı sağladık" dedi.

Yönetmelik ve yasalarda çeşitli kurumlara görevler verilse de bunlar ayrı ayrı binalarda ayrı ayrı yerlerde bulunmalarından dolayı verimli olunamadığına değinen Emniyet Müdürü Akpınar, "İlgili birimlerin bir arada olmasıyla birbirleri arasında iletişimin daha etkili olacağını düşündük ve bunlar bir merkezde topladık. Öncelikle rehber öğretmenlerinden veri topladık. Okulda ki riskli öğrenciler kendi asayiş müdürlüğümüzden intihar teşebbüsleri, aile sosyal politikalara ilettik, rehber öğretmenlerden sorunlu öğrencileri topladık hangi kurumu ilgilendiriyor ise o anda o kuruma ilettik ve bunlar aynı anda aynı yerde bir arada çalıştıkları için sorunların çözümüne yönelik çok etkili sonuçlar elde ettik. Türkiye de ilk Güvenli Okul Merkezi adı altında kendi kurum psikoloğumuzu gönderdik. Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal çalışmacılar, psikologlar bu kurumda görev yapmakta. Gençlik Spor Müdürlüğünün görevlileri görev yapıyor. İl emniyet müdürlüğümüzden kaçakçılık, asayiş, toplum destekli polislik ve trafik görevlilerini buraya tahsis ettik bunlar sadece buradaki okul çağındaki çocukların sorunlarıyla ilgilenmek, kedilerin başka ayrı bir görevleri yok . Bu sebepten dolayı da çok kısa sürede sonuçlar elde ettik. Trafik görevlilerimiz, okul etrafında ki servis görevlilerinin, okul etrafında ki trafik akışını, yaya kaldırımı lazım ise yaya kaldırımını, trafik şeridi lazımsa trafik şeridini, neye ihtiyaçları varsa okul müdürleri ile paylaşarak bu sorunları gideriyor. Asayiş şube müdürlüğü görevlileri okul etrafında gezen okulla ilgisi olmayan çocukları uzaklaştırıyor. Toplum destekli polis kendi alanında çalışmalar yapıyor. KOM görevlilerimiz ise uyuşturucu madde ile okulların etrafında kendi alanları ile ilgili görevler yapmakta. Her ilde çocuk şube müdürlükleri var bunlarda ki amaç 18 yaş altında ki bütün çocuklara bakmak. Fakat bizim bu projenin farkı sadece okul çağında ki çocukların sorunları ile ilgilenmektedir ve bunlar kendi alanlarında ki görevlerinden hariç sadece bu görevle ilgilendiklerinden bu başarıyı yakaladık" diye konuştu.

Öğrenciler polis ekiplerinin okulumuz etrafında olmasının kendilerine güven verdiğini söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Güvenli Okul Merkezi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement