Yirmi Yıl Önce, Yirmi Yıl Sonra - Son Dakika
Güncel

Yirmi Yıl Önce, Yirmi Yıl Sonra

Yirmi Yıl Önce, Yirmi Yıl Sonra

Karşıyaka eski Belediye Başkanı Ahmet Kemal Baysak, kendisinden yirmi yıl sonra bu göreve seçilen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı ziyaret ederek kutladı.

17.04.2014 14:03

Baysak'ın ilçe tarihinde iz bırakan bir siyasetçi olduğunu belirten Akpınar, "Ondan öğreneceklerimizin üzerine koyarak, kalıcı hizmetler yapacağız" dedi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu ve eski Karşıyaka Belediye Başkanı Ahmet Kemal Baysak, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı makamında ziyaret etti. Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Kurucu ve Onursal Başkanı Baysak'ın ziyaretinde
TBHKDF Önceki Dönem Başkanı ve Bornova Belediye Meclis Üyesi Cemal Şenel, TBHKDF Başkan Yardımcısı ve İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül, Başkan Yardımcısı Ömer Oruç, dernek üyesi Saadet Erciyas ve TBHKDF Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Erciyas'ın eşlik ettiği ziyarette Baysak'ın oğlu, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atilla Baysak da bulundu.

Hüseyin Mutlu Akpınar'ı seçim başarısından dolayı kutlayan Ahmet Kemal Baysak, kendisine Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diledi. Belediye başkanlığının çok önemli ve onurlu bir görev olduğunun altını çizen Baysak, 1994 - 1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde halka hizmet etme fırsatı bulduğunu ve ilçeye eserler kazandırma onurunu yaşadığını söyledi. Ahmet Kemal Baysak, belediye başkanlığı sırasında Bosna Hersek'in Zenica kenti ile Karşıyaka'yı "kardeş şehir" yaptıklarını anımsattı ve her alanda ilişkilerin bu dönemde de geliştirilmesini arzu ettiklerini belirtti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, 1994 - 1999 yılları arasında Karşıyaka Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Kemal Baysak'ın ilçe tarihinde iz bırakan bir siyasetçi olduğunu vurguladı. Hüseyin Mutlu Akpınar, "Ondan öğreneceklerimizin üzerine koyarak, kalıcı hizmetler yapacağız. Karşıyaka'yı Türkiye'ye ve dünyaya anlatacağız" diye konuştu. Akpınar, Karşıyaka ile Zenica arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, ziyaret anısına Akpınar'a Fatih Sultan Mehmet'in ahdnamesinin röprodüksiyonunun yer aldığı bir tablo armağan etti. Baysak, Fatih Sultan Mehmet'in 1463 yılında Bosna'ya girişi sırasında buyruğuyla hazırlanan ahdnamenin Bugünkü İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nden daha ileri bir belge olduğunu söyledi. Ahmet Kemal Baysak, Hüseyin Mutlu Akpınar'a Tarihi Mostar Köprüsü'nün tuvale basılmış fotoğrafının yanı sıra başkonsolosluğun ve federasyonun flamalarıyla Bosna Hersekli gazeteci - yazar Mugdim Galijasevic'in kaleme aldığı, Türkçe'ye çevirilmesini, basımını ve yayımını üstlendiği "Mezardaki Gözyaşı" adlı kitabı armağan etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yirmi Yıl Önce, Yirmi Yıl Sonra - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement