Yaz Kampına 865 Çocuk Katıldı - Son Dakika
Eğitim

Yaz Kampına 865 Çocuk Katıldı

Yaz Kampına 865 Çocuk Katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 9. Çocuk Yaz Kampı'ndan kız ve erkek 865 çocuk yararlanarak verimli bir yaz dönemi geçirdi.

13.09.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın Elazığ'ın Gezin ilçesindeki Çocuk Yaz Kampı'nda bu yıl 10 grupta 865 çocuk yararlandı. Çocuklarla birlikte 118 eğitmen görev üstlendi. Çocuk Yaz Kampı çocukların yaktığı final ateşiyle sona erdi.

Daha önce tatil yapmamış ve yapma imkanı bulunmayan risk altındaki 9-14 yaş grubundaki kız ve erkek çocuklarının yararlandığı Çocuk Yaz Kampı, 14 Haziran'da başladı ve okullar açılmadan sona erdi. Çocuk Yaz Kampına katılan her çocuğa, spor çanta, diş fırçası ve macunu, ayakkabı, terlik, havlu takımı, şort, tişört, şapka, bandana, iç çamaşırı, çorap, kız çocuklarına bone ve şampuan ücretsiz olarak verildi.
Çocuklar Atölyelerden Yararlandı

Yaz kampı çocukların kişisel gelişimine katkı sunmak, çevresiyle daha uyumlu olmasını sağlamak amacıyla oluşturulan atölyeler çocuklar açısından oldukça verimli geçti. Çocuklar, Çocuk Hakları Atölyesi ile Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Beyannamesi'nde bulunan haklarını öğrenip bunun üzerine tartışmalar yürüttü. Çıtır Felsefe Atölyesi'yle çocuklar günlük hayatta, aileden okula, sokaktan medyaya kadar akranlarından duyduğu kavramların benliklerinde neyi çağrıştırdığını ve kendilerini ifade etme fırsatı yakaladı. Akran Atölyesi'yle çocuklar, ergenlik eğitimi akranlarıyla iyi etkileştikleri ve onlarla özdeşleştikleri gerçeğinden hareketle sosyal öğrenme kavramına dayalı olarak bilgilendirildi. Halk Oyunları Atölyesi'yle çocuklar kendi kültürlerini de öğrendi. Satranç Atölyesi, çocukların düşünme, dikkat yoğunlaştırma, hesaplayıp karar verme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalıştı. Çocuklar el sanatları çalışmalarıyla iç ve dış dünyaları arasında kurdukları bağları, çeşitli resim çalışmaları ve el işleriyle ifade etti. Akıl Oyunları Atölyesi, çocuklarda bedensel ve zihinsel gelişimini desteklenmeyi sağlamaya çalıştı. Düzenli beslenme alışkanlığı kazandı. Büyükşehir Belediyesi çocuklara düzenli ve daha iyi beslenmeleri için her gün biri ara üçü de ana öğün olmak üzere dört öğün sıcak yemek verdi. Böylelikle çocuklar tatil yaparken daha iyi ve düzenli beslenme alışkanlığı kazandı. Verilen yemeğin içeriği diyetisyenler eşliğinde belirlendi.
Çocuk Demek Oyun Demek
Büyükşehir Belediyesi, çocukların yaz kampında daha iyi zaman geçirmeleri, mutlu ve öz güvenli yetişmeleri için oyun oynayabilecekleri malzemelerle yaz kampını zenginleştirdi. Çocuklar boş zamanlarında langırt, halka, oyun grubu, akıl oyunları, badminton ve ip atlama fırsatı yakaladı.

Yüzme Bilmeyen Çocuk Kalmadı
Kamp programı dahilinde her gün yaklaşık 2 saat yüzme fırsatı yakalayan çocuklar, kamp alanında bulunan iki havuzda yüzme eğitimi aldı. Havuz saatinde yüzme bilmeyen çocuklara yönelik yüzme ile ilgili temel eğitimler verildi. Eğitmenler ilk etapta yüzme bilmeyen çocuklara havuz içinde ayak ve bacak kullanma tekniklerini öğretti. Bu etabın ardından el ve kol kullanmayı öğreten eğitmenler gerekli gördükleri takdirde kolluk, can simidi ve yelekler kullanarak çocukların yüzme öğrenmelerini sağladı. İtfaiyeden yangına müdahale eğitimi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da Çocuk Yaz Kampı'nda görev aldı.

İtfaiye eğitmenleri, 10 hafta boyunca çocuklara, "İtfaiye ne yapar, yangına nasıl müdahale etmeliyiz" eğitimi verdi. İtfaiyenin yaptığı işler hakkında da bilgilendirme yapan itfaiye eğitmenleri çocukların yangınla karşılaşınca neler yapması gerektiği konusunda eğitim verildi. İtfaiye eğitmenleri ayrıca yangından korunma konusunda da bilgilendirme yaparak uygulamalı olarak yangın söndürme gerçekleştirdi. Müsabakalar çekişmeli geçti Her kamp döneminde çocuklar futbol ve voleybol turnuvaları da gerçekleştirdi. Futbol ve voleybolda dört ekibin mücadele ettiği turnuvalarda kampın ikinci gününde başlayan ve puanlama usulüyle iki grubu ayrılan takımlardan en fazla puanı alan ekipler finale kaldı. Kampın son günü ise şampiyonlar belirlendi. Akşam açık hava sinema keyfi Kamp programı dahilinde her gün sosyal faaliyetlerde bulunan çocuklar, bu faaliyetlerinin dışında kültürel anlamda gelişimlerine katkı sunmak amacıyla her akşam çocuklara yönelik açık havada sinema gösterimleri yapıldı. Sinema saatinden önce tüm çocuklara Çocuk Hakları Sözleşmesi animasyonlar eşliğinde anlatılarak hakları öğretildi. Kampın sonunda çocuklar düşüncelerini yazarak ve çizerek belirtti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Yaz Kampına 865 Çocuk Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement