Yaşar Kemal'in Köyünde Fidan Dikildi - Son Dakika
Yerel

Yaşar Kemal'in Köyünde Fidan Dikildi

Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yeşil bir dünya" sloganıyla öğrenciler ve köylüler, Yaşar Kemal'in babası merhum Sadık Kemal'in mezarının da bulunduğu Hemite Köyü mezarlığına fidan dikti.

16.04.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan "Yeşil bir dünya" sloganıyla öğrenciler ve köylüler, Yaşar Kemal'in babası merhum Sadık Kemal'in mezarının da bulunduğu Hemite Köyü mezarlığına fidan dikti.

Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl, Çukurova'da yaşamının bir bölümünü geçiren Yaşar Kemal'in babasının mezarı bulunan Hemite Köyü mezarlığına hem fidan diktiklerini hem de çevre düzenlemesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Proje kapsamında köy mezarlığına defne, fıstıkçamı, selvi ve sedir gibi 500 fidanı toprakla buluşturduklarını ifade eden Kızıl, "Türkiye için önemli bir değerimiz olan ve bir süre önce hayatını kaybeden Yaşar Kemal'in babası Sadık Kemal'in mezarının da bulunduğu köy mezarlığına öğrencilerimiz ve köylülerimizin de katılımıyla fidan diktik. 'Yeşil bir dünya' projesi kapsamında fidan dikimlerimiz devam edecek. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Fidan dikimine Muhtar Hüsnü Cömert, Hemite Köyü ilk ve ortaokulu öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Etkinlikte merhum Sadık Kemal'in mezarı başında Kur'an- Kerim okundu, dua edildi.

Öğrencilerin ve köylüler daha sonra  Yaşar Kemal Parkı içindeki İnce Memed heykeli ve kültür evini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yaşar Kemal'in Köyünde Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement