Usta Yazar Yaşar Kemal Yoğun Bakımda - Son Dakika
Güncel

Usta Yazar Yaşar Kemal Yoğun Bakımda

Usta yazar Yaşar Kemal, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesine alındı. Hastaneden yapılan ilk açıklamada "Maalesef hayati tehlike var" denildi.

14.01.2015 15:59  Güncelleme: 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal, hastaneye kaldırıldı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldıran Kemal'in yoğun bakım ünitesinde olduğu bildirildi. Şuuru kapalı olan usta yazarın solunum destek cihazına bağlı olduğu öğrenildi.

SOLUNUM GÜÇLÜĞÜ ÇEKİYOR

Durumu ağır olan yazarın solunum güçlüğü çektiği ve şuur bulanıklığı yaşadığı ifade edildi.

DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA

Yaşar Kemal'in doktoru yaptığı ilk açıklamada, "Solunum yetmezliği var. Solunum cihazına bağlı. Gözlem altında. Şu an göstergeleri iyi. Ama ne olacağını bilmiyoruz. İzliyoruz. Zatürree var gibi görünüyor. Tedaviye iyi cevap verecek diye umuyoruz. Bekliyoruz. 24 saat bekleyeceğiz" dedi.

"MAALESEF HAYATİ TEHLİKE VAR"

Hastanede düzenlenen basın toplantısında Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili şu bilgiler verildi:

"Yaşar Kemal Bey bugün öğleden sonra solunum sıkıntısı, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle yoğun bakımda tedaviye alındı. Akciğerlerindeki enfeksiyon nedeniyle tedaviler yapılıyor. Kalp ritmine ve solunum sıkıntısına yönelik uygun tedaviler yapılıyor.
Bu tedavilerde birden fazla hastalığa bağlı olarak yapıldığı için yakından izlemek gerekiyor.
Ciddi bir hastalık tablosu dilerim kısa sürede sonuç alırız. Maalesef hayati bir tehlike var…
Organizmanın vereceği cevaba göre durumu zaman gösterecek."

YAŞAR KEMAL KİMDİR

Nobel Edebiyat Ödülü'ne aday gösterilen ilk Türk yazar olan Yaşar Kemal, 92 yaşında. Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal için "Gözüyle kartal avlayan yazar" olarak nitelemişti. Asıl adı Kemal Sadık Göğceli olan Kemal, 1923 yılında Adana'nın Osmaniye İlçesi'ne bağlı Hemite Köyü'nde dünyaya geldi. Annesi Nigâr Hanım ile çiftçi Sadık Efendi'nin oğludur. Yaşadığı küçük bir kaza nedeniyle tek gözünü kaybetmiştir. Yaşar Kemal, ilköğrenimine Burhanlı köyü ilkokulunda başladı, Kadirli Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladı. Adana'da ortaokula devam etti. Ortaokul son sınıftayken okulu bırakmak zorunda kaldı ve amelebaşılık, ırgatlık, çeltik tarlalarında kontrolörlük , arzuhalcilik, öğretmenlik, kütüphane memurluğu gibi çeşitli işlerde çalıştı.

Yaşar Kemal 1950 yılında siyasi nedenlerle bir yıl Kozan Cezaevi'nde tutuklu kaldı, sonra serbest bırakıldı. Yazar, bu olaydan sonra 1951 yılında İstanbul'a yerleşti ve kısa bir işsizlik döneminden sonra Cumhuriyet Gazete'sinde fıkra ve röportaj yazarlığına başladı. Cumhuriyet gazetesindeki bu görevi 1963 yılına kadar devam etti.

Yazar, "Dünyanın En Büyük Çiftliğinde Yedi Gün" röportajıyla Gazeteciler Cemiyeti Özel Başarı Armağanı'nı, ilk romanı olan "İnce Memed" ile 1955 yılında Varlık Roman Armağanı'nı, 1974 yılında "Demirciler Çarşısı Cinayeti"adlı eseriyle Madaralı Roman Ödülü' nü, kazandı.

Ayrıca "Yer Demir Gök Bakır" ile 1977'de Fransa'da Edebiyat Eleştirmenleri Sendikası tarafından yılın en iyi yabancı romanı seçildi. "Binboğalar Efsanesi" ile 1979'da yaz dönemi için Büyük Edebiyat Jürisi tarafından seçilen kitaplar arasında yer aldı ve 1984 yılında Fransa'nın Légion D'Honneur nişanını aldı.

Adana'da yetişmesinden dolayı eserlerinde Torosları, Çukurova'yı ve o yörenin insanlarının çektiği yaşam sıkıntılarını, ezilişini, ağalık, kan davaları gibi toplumsal olayları dile getiren Yaşar Kemal, roman, deneme, öykü, çocuk romanı, derleme gibi farklı edebi eserlerle Türk Edebiyatı'na katkıda bulunmuştur.

Usta Yazar Yaşar Kemal Yoğun Bakımda
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Usta Yazar Yaşar Kemal Yoğun Bakımda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • sakaryalı 35: Bu adam çok kaliteli bir yazarımızdır, siyasi görüşü beni ilgilendirmez romanları gerçeği yansıtır. 37 37 Yanıtla
  • yaşar kemel i hiç sevmedim hala sevmem.: ben kürt üm hem de adanalı kürt. ama yaşar kemel i hiç sevmedim hala sevmem. 20 44 Yanıtla
  • Hesap Günü: Yaptıkları ve yapmadıkları ile huzuru ilahi de herkes gibi o da hesabını verecek. . . 21 37 Yanıtla
  • 3temmyz: Yasar kemaller, fazıl saylar, turkan saylanlar gercek birer aydındır, , ama akape zıhnıyeti milattn önceki orta cag zıhnıyetı oldugu icin, neyse yaaa, umarım duzelırsın 15 27 Yanıtla
  • Mirza: Türk değil kürt yazar.ayrıca bu yetenek başka ülkede olsa kaç ödül almıştı kıymeti daha çok bilinirdi. 21 11 Yanıtla
  • nurten: Ustaya kötü söz söyleyenler vatan hayinidir 17 12 Yanıtla
  • nurten: Ustaya kötü söz söyleyenler vatan hayinidir 17 12 Yanıtla
  • cengiz Al: Geçmiş olsun. 'Gözüyle kartal avlayan yazar' Zülfü livaneli abimiz öyledemiş. 14 9 Yanıtla
  • cengiz Al: Geçmiş olsun. 'Gözüyle kartal avlayan yazar' Zülfü livaneli abimiz öyledemiş. 14 9 Yanıtla
  • Kebap sipariş edelim: Yoğun bakımda moda oldu,kendisine şifa diliyorum umarım düzelir 12 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement