Urfa'da 600 Bin Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika
Güncel

Urfa'da 600 Bin Öğrenci Karne Aldı

Urfa\'da 600 Bin Öğrenci Karne Aldı

Şanlıurfa'da 2014-2015 eğitim yılının sone ermesi ile birlikte il genelinde toplam 600 bin öğrenci karne aldı.

12.06.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bugün gerçekleşen karne dağıtımları öncesi bir mesaj yayımlayarak ailelere seslendi.

Mesajında ailelerin çocuklarına karşı son derece duyarlı olması gerektiğini hatırlatan Müdür İlci, söz konusu yaklaşımlara dikkat edilmesini istedi.

Urfa il genelinde bu yıl 600 bin öğrencinin karne alacağını dile getiren İlci, "Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Ancak her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Geçmişini iyi bilen, geçmişini sağlam temellere oturtan, geçmişiyle korkusuzca yüzleşen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Şunu hatırlatmak istiyorum kıymetli gençlere. İnsan denilen varlık kendi çocukluğunun ülkesine aittir. İnsan kendi gençliğinin iklimine aittir. O gençliğimizde, o çocukluğumuzda neyi koparabilmişsek yetişkin olarak o güzelliklerle var oluruz" dedi.

İLK MESAJ ÖĞRENCİLERE

Müdür İlci mesajının ilerleyen cümlelerinde ilk olarak öğrencilere seslendi. Tüm bir yılın ardından 600 bin öğrencinin tatili hak ettiğini belirten İlci, gençlere şu nasihatlerde bulundu: "Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında tatil programına, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz. Ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız. Kapanış diye bir şey yoktur inanmayın. Bitiş yoktur her şey yeni bir başlangıçtır. Yaz tatiline giriyorsunuz. Tatilinizi iyi değerlendirin. İnsan hiçbir şey yapmamakla dinlenmez."

İKİNCİ MESAJ AİLELERE

Öğrencilere nasihatinin ardından bu kez ailelere seslenen Müdür İlci, çocuklara karşı yaklaşımlara dikkat çekti. İlci, ailelere yönelik ise şu ifadelerini kullandı: "Bugün alınan karneler öğrencilerimizin bir yıl boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Elbette bir insanın değeri rakamla ölçülemez; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. Karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Her anne ve baba çocuğunun iyi bir eğitim alarak toplumun kültürlü, saygın ve yararlı bireylerine dönüştürülmesi amacı ile her türlü olanağı seferber etmekte, her türlü çabayı göstermekte ve her türlü özveride bulunmaktadır. Sizlerin bunun bilincini taşıdığınızı biliyoruz."

'ÖĞRETMENLERİMİZ DE TATİLİ HAK ETTİ'

Son olarak öğretmenlere seslenen İlci, eğitim camiasının Urfa'da bu yıl da ellerinden gelen en iyi hizmeti sunduğunu belirterek şu mesajını iletti: "Öğretmenlerin, sevgi dolu, sabırlı, hoş görülü ve bilge insan olması beklenirken aynı zamanda yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Bu görev bilinciyle hareket eden sizler, yetiştireceğiniz öğrencilerin başarısıyla her zaman gurur duyabilirsiniz. Unutmayınız ki gelişme ve yükselme, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini bilmelisiniz. Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diler, sınava girecek değerli öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alarak başarılı olmalarını temenni ederim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'da 600 Bin Öğrenci Karne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement