"Ünlü İsimler Bilim İnsanlarıyla Buluştu" - Son Dakika
Güncel

"Ünlü İsimler Bilim İnsanlarıyla Buluştu"

"Ünlü İsimler Bilim İnsanlarıyla Buluştu"

Bilim Kahramanları Derneği'nin, bu yıl birincisini düzenledikleri Bilimin Kahramanları Gecesi'nde, 2012 yılının "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları" seçildi.

01.06.2013 08:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençleri erken yaşta temel bilimlere çekmek amacıyla kurulan Bilim Kahramanları Derneği'nin, bu yıl birincisini düzenledikleri Bilimin Kahramanları Gecesi'nde, 2012 yılının "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları" seçildi. Türkiye'de ilk kez üç üniversite rektörünün bir araya gelip, ev sahipliği yaptığı ve 30 Mayıs 2013, Perşembe akşamı, SALT Galata'da düzenlenen Bilimin Kahramanları Gecesi, bilim, iş ve sanat dünyasından birçok önemli ismi bir araya getirdi.

Bilim Kahramanları Derneği bilimi toplumun odak noktası yapmak, Türkiye'nin geleceğine katkı yapan bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür etmek ve bu sayede gelecek kuşaklara ilham veren bir etkinlik gerçekleştirmek amacıyla "Bilimin Kahramanları Gecesi"nin birincisini düzenledi.

İlk kez böyle bir etkinlik için bir araya gelen ve organizasyonun ev sahipliğini üstlenen 3 rektör: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir ve Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut'un katılımıyla gerçekleşen bu özel gecede, başvurular arasından 38 yaşını doldurmamış, 2012 yılının en başarılı 5 genç bilim insanı seçildi.

"Ünlü İsimlerden Bilim Kahramanları'na Destek!"

30 Mayıs 2013 Perşembe, akşamı SALT Galata'da düzenlenen gecede ayrıca bilimin eğlenceli ve kolayca erişilebilir, hatta hepimize, nefes almak kadar yakın olduğunu kamuoyunda duyurulması ve daha çok kişiye ulaşabilmek için ünlü yönetmen Ümmü Burhan yönetmenliğinde, sanat dünyasından birçok ünlü ismin desteğiyle çekilen tanıtım filminin de lansmanı yapıldı.

Ozan Güven, Erdil Yaşaroğlu, Hakan Bilgin, Demir Demirkan, Belçim Erdoğan, Janset, Bülent İnal, Mert Fırat ve Türkiye'nin ilk ve tek reggae grubu Sattas üyelerinin rol aldığı tanıtım filmi, davetliler tarafından çok beğenildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ünlü İsimler Bilim İnsanlarıyla Buluştu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement