Ulaştırma Projelerine Ar-Ge Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Ulaştırma Projelerine Ar-Ge Desteği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ihtiyaç duyulan ve desteklenmesine öncelik verilmesinde fayda görülen Ar-Ge konuları belirleyerek, 30 Haziran itibarıyla çağrıya çıktı.

02.07.2015 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ihtiyaç duyulan ve desteklenmesine öncelik verilmesinde fayda görülen Ar-Ge konuları belirleyerek, 30 Haziran itibarıyla çağrıya çıktı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, Ar-Ge faaliyetlerini yürütmek üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi (UDHAM) Başkanlığı kurulduğu anımsatılarak, UDHAM'ın Bakanlığın görev alanlarında yerli tasarım ve üretime yönelik araştırma, geliştirme ve eğitim faaliyetlerine ilişkin proje başvurularının alınması, değerlendirilmesi, desteklenmesi, izlenmesi ve sonuçlandırılması için görevlendirildiği ifade edildi.

Bakanlığın üst düzey bürokratları ile üniversitelerden uzman akademisyenlerin katılımıyla 2 Nisan'da Ar-Ge Çalıştayı'nın düzenlendiği belirtilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

"Çalıştaya 80 kişilik idareci ve akademisyen katıldı. Bakanlığımız ve Genel Müdürlüklerin görev alanlarına göre ortak çalışma grupları oluşturularak ihtiyaç duyulan ve desteklenmesine öncelik verilmesinde fayda görülen Ar-Ge konuları belirlendi. Ayrıca konular hakkında Savunma Sanayi Müsteşarlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Dairesi Başkanlığı ve TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ile görüşmeler yapılarak mükerrer konuların desteklenmesi önlenmeye çalışıldı. Çalıştayda belirlenen Ar-Ge konuları hakkında gerekli çalışmalar tamamlanarak makam onayını müteakip 30 Haziran itibarıyla çağrıya çıkıldı. Proje müracaat süresi 45 gün olup çağrı kapsamında yapılacak olan Ar-Ge başvuruları değerlendirilerek uygun bulunanların desteklenmesi sağlanacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulaştırma Projelerine Ar-Ge Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement