Rasmussen Olaylardan Rusya'yı Sorumlu Tuttu - Son Dakika
Güncel

Rasmussen Olaylardan Rusya'yı Sorumlu Tuttu

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Ukrayna'nın doğusundaki olaylardan Rusya'yı sorumlu tuttu.

15.04.2014 13:45  Güncelleme: 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna'nın doğusundaki kentlerde Rus yanlısı ayrılıkçı grupların eylemlerinden Moskova yönetimini sorumlu tuttu.

AB dışişleri ve savunma bakanlarının Lüksemburg'daki toplantısına katılan Rasmussen, basına yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki olaylarla ilgili "Prensip olarak istihbarat raporları hakkında yorum yapmıyoruz fakat görünüşe bakılırsa Rusya'nın elinin bu olaylara derinlemesine angaje olduğu çok açık" dedi.

Genel Sekreter Rasmussen, Ukrayna'daki son gelişmelerden derin endişe duyduğunu belirterek, Rusya'ya tansiyonu düşürmesi, askerlerini Ukrayna sınırından geri çekmesi ve Ukrayna'yı istikrarsızlaştırma faaliyetlerine son vermesi çağrısında bulundu.

Moskova yönetiminin açıkça Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçıları desteklemediğini ilan etmesini isteyen Rasmussen, "Rusya sorunun parçası olmaya son verip çözümün parçası olmaya başlamalı" dedi.

Rasmussen, NATO'nun Ukrayna krizinde askeri müdahaleyi düşünmediğini fakat kendi üyelerinin güvenliğini güçlendirme çabası içinde olduğunu söyledi.

Anders Fogh Rasmussen, "Ortak savunmamızı denizde, karada ve havada daha da güçlendirmeye yönelik aldığımız ve alacağımız tedbirler hakkında AB bakanlarını bilgilendireceğim. Bu tedbirlerin savunma planlarının güçlendirilmesi, tatbikatların yoğunlaştırılması ve uygun konuşlanmalar olmak üzere 3 ayağı bulunuyor" ifadesini kullandı.

Rasmussen, NATO, AB ve diğer ortak ülkeler arasında işbirliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. - Lüksemburg

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rasmussen Olaylardan Rusya'yı Sorumlu Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement