Ukrayna İçin Yeni Askeri Önlemler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna İçin Yeni Askeri Önlemler

Almanya, NATO’nun kararlaştırdığı önlemler kapsamında Baltık ülkelerinin güvenliğine destek amacıyla 6 savaş uçağı ve 1 ikmal gemisi görevlendirecek.

16.04.2014 19:29

Almanya'nın, NATO'nun doğu sınırlarında görev yapmak üzere altı savaş uçağı ve bir ikmal gemisi görevlendireceği bildirildi.

Ukrayna krizi nedeniyle NATO'nun "müttefik ülkelerle dayanışmayı güçlendirme" kararı almasının ardından Almanya ilk aşamada sağlayacağı katkıyı netleştirdi.

Savunma Bakanlığından bir yetkili, Alman haber ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Almanya'nın ilk aşamada bir ikmal gemisi ve altı savaş uçağı görevlendirmeyi planladığını bildirdi.

Alman Hava Kuvvetleri'ne ait altı adet Eurofighter savaş uçağının, eylül ayından itibaren dört ay boyunca, Baltık ülkelerinde hava sahası denetimine katılması planlanıyor.

Alman Deniz Kuvvetleri'ne ait 45 personelin görev aldığı ikmal gemisinin de gelecek aydan itibaren Baltık Denizi'nde NATO müttefikleri tarafından yapılacak tatbikata katılması öngörülüyor.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, bugün Brüksel'de yaptığı açıklamada, Ukrayna krizinin ardından ortak savunmayı ve müttefik ülkeler arasında dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Havada daha fazla uçağımız, denizde daha fazla gemimiz, karada da daha fazla hazırlığımız olacak" demişti.

Gerek duyulması halinde gelecek hafta ve aylarda yeni önlemlerin kararlaştırılabileceğini kaydeden Rasmussen, "Bugünkü kararlarımız savunma, caydırıcılık ve gerginliği düşürme amaçlı ve uluslararası taahhütlerimizle tamamen uyumlu" ifadesini kullanmıştı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna İçin Yeni Askeri Önlemler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement