Ücretsiz" Uygulamaların Sonu - Son Dakika
Teknoloji

Ücretsiz" Uygulamaların Sonu

Apple'ın App Store'unda, bundan böyle "ücretsiz" uygulama olmayacak!

20.11.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugünlerde "ücretsiz" olarak lanse edilen pek çok şeyin aslında bahsedildiği şekilde "ücretsiz" olmadığını biliyoruz. Özellikle cep telefonu ve tablet uygulama pazarında karşımıza çıkan bu tabir pek çok kullanıcının da başını yakmış durumda. Buna bir örnek de babasının cep telefonunu kullanarak sanal tarım oyunu oynayan bir çocuğun, yine babasının kredi kartı hesabından sanal soğan için yüklü bir meblağ ödemesiyle de dikkatleri bir dönem önce üzerine çekmişti hatırlarsanız. Son dönemde bu gibi tartışmaların odağında kalan Apple, sonunda bu konuda geri adım attı.

Evet, şimdi iPhone veya iPad'inizi açıp App Store'a girecek olursanız "ücretsiz" uygulamaların (özellikle oyunlarda) yanlarında eskiden olduğu gibi "ücretsiz - free" ibaresi olmadığını bunun yerini "indir - get" butonu aldığını görebilirsiniz. Böylece indirilecek olan uygulamanın tamamen "ücretsiz" olduğu algısı kullanıcı üzerinde yaratılmamış olacak ve Apple da bir daha kullanıcılarına para cezası ödemek zorunda kalmayacak.

"Ücretsiz" olarak lanse edilip oyun/ uygulama için satın alma opsiyonlarından dolayı Apple'a karşı başlatılan hukuki süreç, Apple'ın kullanıcılara toplamda 32.5 milyon dolar ödemeyi kabul etmesiyle sonuçlanmıştı.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Ücretsiz' Uygulamaların Sonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement