Turuncu Etkinlikte Kadınlar Matinesi - Son Dakika
Güncel

Turuncu Etkinlikte Kadınlar Matinesi

Turuncu Etkinlikte Kadınlar Matinesi

Osmangazi Belediyesi, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' dolayısıyla 'Kadınlar Matinesi' düzenledi.

26.11.2015 11:26  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Matineye katılan kadınlar, kadına ve kız çocuklarına uygulanan şiddeti kınayan mesajlar verdi.

Kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddete dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan, 'Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin16 Günlük Aktivizm Kampanyası'na destek veren Osmangazi Belediyesi, kampanya kapsamında kadınlar için çeşitli etkinliklere imza atıyor. Osmangazi Belediyesi, etkinlik takvimi kapsamında Akpınar Kültür Merkezi'nde bir Kadınlar Matinesi düzenlendi. Belediyede görev yapan kadın personelin yanı sıra çevre mahallelerdeki çok sayıda kadın ve kız çocuğu da matineye katılarak gönüllerince eğlendi.

Matineye katılan kadınlara '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediyesi Aile Rehberlik Merkezi'nde görevli Psikolog Melike Oruç, "BM Genel Kurulu, 1999 yılında aldığı bir kararla 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Bu günün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni, 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo'nun: "Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler" şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra tecavüz edilerek vahşice öldürüldüler. BM de 1999 yılında 25 Kasım tarihini Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' olarak ilan etti" dedi.

Matinede çalan birbirinden hareketli şarkılar eşliğinde dans ederek stres atan kadınlar, tüm vatandaşların kadına yönelik şiddete karşı durması için çağrıda bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turuncu Etkinlikte Kadınlar Matinesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement