Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bütçe Teklifi - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bütçe Teklifi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye'nin Avrupa Konseyi bütçesine en çok katkı sağlayan ülke olma talebini memnuniyetle karşıladı.

21.04.2015 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye'nin Avrupa Konseyi bütçesine en çok katkı sağlayan ülke olma talebini memnuniyetle karşıladı.

AKPM tarafından yapılan yazılı açıklamada, AKPM'nin Fransız Rudy Salles tarafından hazırlanan 2016-2017 bütçe çizelgesine dayanan kararın kabul edildiği bildirildi.

Kararda, AKPM, üye ülkelere bütçeye yapacakları katkı miktarını azaltmadan kabul etmeleri çağrısında bulunurken, Türkiye'nin 2016 bütçesi için ana bağışçı olma teklifini de memnuniyetle karşıladıklarının altını çizdi.

Açıklamada, Türkiye'nin bütçe katkısı teklifinin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasının beklendiği de vurgulandı.

Öte yandan, Türkiye'nin AKPM'deki Türk vekil sayısının arttırılmasının da gündemde olduğu, Türkçe'nin AKPM'de çalışma dili olarak kullanılmasının ise ek bir kaynak bulunduğu takdirde mümkün olabileceği kaydedildi.

Daha önce AK Parti seçim beyannamesinde de AKPM'deki vekil sayısının 12'den 18'e çıkarılmasının, Türkçe'nin AKPM'nin çalışma dilleri arasına girmesinin ve Türkiye'nin Avrupa Konseyi bütçesine en çok katkıda bulunan ülkeler arasında yer almasının istendiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Avrupa Konseyi Bütçe Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement