Türkiye'nin Askeri Hava Araçları Bakım Merkezi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Askeri Hava Araçları Bakım Merkezi Tanıtıldı

Türkiye'nin askeri helikopter ve bazı hava araçlarının tam bakım, onarım ve yenilenmesi işlemlerini gerçekleştiren yerleşkesi, 5. Ana Bakım Merkez Komutanlığı basına gösterildi Yerleşkede, TSK ve kamu kuruluşlarının bütün hava araçları ile 104 sivil hava kuruluşuna da hizmet veriliyor.

27.01.2015 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin askeri helikopter ve bazı hava araçlarının tam bakım, onarım ve yenilenmesi işlemlerini gerçekleştiren, Güvercinlik'teki 5. Ana Bakım Merkez Komutanlığı yerleşkesi basına tanıtıldı.

Yerleşkede, TSK ve kamu kuruluşlarının hava araçları, sabit ve döner kanatlı insansız hava araçları ile 104 sivil hava kuruluşunun araçlarına hizmet veriliyor.

Askeri fabrikada, helikopter ve sabit kanatlı hava araçlarının tamamen yenilenmesi, boyanması, yeni teknik ve donanım, yazılım işlemleri, her türlü ekipmanları, test, modifikasyon, modernizasyon yapılıyor. Kırıma uğramış, kaza geçirmiş hava araçları orijinal haline dönüştürülüyor.

Değişik hava araçlarını kullanan 13 pilotun test sürüşünden sonra araçlar kurumlara teslim ediliyor.

Merkezde, ilk uçuşlu testler esnasında hedefi tam isabetle vurarak başarılı olan ve Atak helikopterinde kullanılması hedeflenen ROKETSAN projesi, lazer güdümlü füze de basın mensuplarına sinevizyon ile gösterildi.

-Yılda yaklaşık 40 helikopter yenileştiriliyor

Polatlı'da 1948'de kurulan merkez, 1962'de Güvercinlik yerleşkesine taşındı. Kurumda, deniz ve hava kuvvetleri, jandarma ile Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli atamalı olarak görev yapıyor. Personele yenilenen teknolojiyle ilgili devamlı eğitimler verilen yerleşkede, 3 bin 437 kişi çalışıyor.

Türkiye'nin ilk yerli seri montaj helikopterinin üretildiği askeri fabrikada, yılda yaklaşık 40 helikopter yenileştiriliyor.

Başta NATO Kalite Uygunluk Sertifikası'nın yanı sıra birçok uluslararası yetki ve belgeye sahip olan tesis, teknik üniversiteler, TUSAŞ, ASELSAN, ROKETSAN, ASPİLSAN, HAVELSAN gibi kuruluşlarla çalışmalar yürütüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Askeri Hava Araçları Bakım Merkezi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement