TRT Sanatçısı Kaçmaz'ın Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

TRT Sanatçısı Kaçmaz'ın Öldürülmesine İlişkin Dava

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz'ın, 17 Eylül 2014'de "evlilik teklifini reddettiği" gerekçesiyle bıçakla öldürülmesine ilişkin davaya müdahillik talebinde bulundu.

16.04.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz'ın, 17 Eylül 2014'de "evlilik teklifini reddettiği" gerekçesiyle bıçakla öldürülmesine ilişkin davaya müdahillik talebinde bulundu.

Kaçmaz'ın öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, tutuklu sanık Orhan Munis, maktule Kaçmaz'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, mahkemeye davaya katılma talebini içeren dilekçe sundu.

Mahkeme Başkanı Namık Özdemir, önceki duruşmada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından talep edilen HTS raporunun geldiğini ve Munis'e ait cep telefonundaki SMS'lerin bilirkişi tarafından çözümünün yaptırıldığını belirtti.

Tanık Habibe Odabaşı, Kaçmaz'ın kendisine "Orhan'ın erkek kardeşini öldürdüğünü öğrendim. Bu iş kesinlikle olmaz, evlenmem. Orhan'ın ablasını aradım, rahatsız ettiğini ve üstüme geldiğini söyledim" dediğini anlattı.

Bakanlık müdahil oldu

Tanıklardan Fatih Öztürk ise Kaçmaz'ın rahatsız edildiği için sosyal medya hesaplarındaki ismini değiştirdiğini anlattığını kaydetti.

Öztürk, "Hatice, rahatsız edenin kim olduğunu sorduğumda söylemedi, ertesi gün sıkıştırdığımda kendisiyle evlenmek isteyen birisi olduğunu ve kendisinin istemediğini söyledi. Polise gitmesini belirttim, o da bugün yarın diyerek oyaladı" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Özdemir, suçtan zarar görme ihtimaline karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın talebini kabul etti.

Mahkeme, maktulenin vekillerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından gelen telefon görüşmelerinin HTS raporunu ve Munis'e ait cep telefonundaki SMS'lerin çözümünü inceleyerek beyanda bulunmaları için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu arada, duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, maktule Kaçmaz'ın yakınlarıyla birlikte basın açıklaması yaptı.

Platformun Ankara Sözcüsü Ayşen Ece Kavas, kadın cinayetlerinde indirim verilmemesini, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşmasını talep ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRT Sanatçısı Kaçmaz'ın Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement