Trafik Kurallarına Uyan Sürücüler Zeytinyağıyla Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Trafik Kurallarına Uyan Sürücüler Zeytinyağıyla Ödüllendirildi

Mersin'in Mut ilçesinde, "Kemer Sizi Koltuğa Değil Hayata Bağlar" projesi kapsamında kurallara uyan sürücülere trafik polisleri zeytinyağı hediye etti.

07.08.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Mut ilçesinde, "Kemer Sizi Koltuğa Değil Hayata Bağlar" projesi kapsamında kurallara uyan sürücülere trafik polisleri zeytinyağı hediye etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, trafik polislerinin Ermenek yol kavşağında yaptığı denetimler neticesinde emniyet kemeri takan ve kullanmaya söz veren sürücülere zeytinyağı dağıtıldı.

Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, denetimlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin amacının, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azalmasına yönelik olduğunu söyledi.

Proje kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerde emniyet kemerin önemeni bir kez daha sürücülere anlattıkları ifade eden Akyüz, şöyle devam etti:

"Emniyet kemeri sizi koltuğa değil hayata bağlar" projesindeki amacımız ölümlü ve yaralamalı trafik kazası sayısını azaltmak, emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmaktır. Özellikle ölümlü kazalarda emniyet kemerinin büyük oranda hayata bağladığı açık ve net bir şekilde gözlemliyoruz. Bu projeyle trafik kurallarına uyulması gerektiğini anlatabilmeyi ve emniyet kemeri takma bilincini aşılamayı hedefledik."

Akyüz, ayrıca uygulamayla Mut zeytinyağını da tatil beldelerine giden tatilcilere tanıtmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trafik Kurallarına Uyan Sürücüler Zeytinyağıyla Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement