Bingöl'de Toprağa Gömülü 50 Kur'an-ı Kerim Bulundu - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de Toprağa Gömülü 50 Kur'an-ı Kerim Bulundu

Bingöl\'de Toprağa Gömülü 50 Kur\'an-ı Kerim Bulundu

Bingöl'de, vatandaşlar 50'ye yakın Kur'an-ı Kerim'i yol kenarında toprağa gömülmüş halde buldu. İl müftüsünün talimatıyla Kur'an'lar köy camiine götürüldü.

30.03.2015 14:16  Güncelleme: 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de, 50'ye yakın Kur'an-ı Kerim yol kenarında toprağa gömülmüş halde bulundu. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yol kenarına bırakılan Kur'an-ı Kerim'ler il müftüsünün talimatı ile toplanarak muhafaza için köy camiine götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Yukarı Akpınar köyü bölgesinde geziye çıkan vatandaşlar, yol kenarında otların üzerine bırakılmış ve toprağa gömülmüş halde çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in olduğunu fark etti. Vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim'lerin muhafaza altına alınması için durumu köy muhtarına bildirdi. Bölgeye gelen köy muhtarı ve köy imamı, Kur'an-ı Kerim'leri muhafaza etmek üzere poşetlere koyarak köye götürdü.

"ÇOK SAYIDA KUR'AN'IN AZ BİR TOPRAKLA ÖRTÜLDÜĞÜNÜ FARK ETTİK"

Araçla geçerken yol kenarında otların üzerinde iki adet Kur'an-ı Kerim fark ettiklerini belirten Yenimahalle Muhtarı Haydar Kılıç, "Kur'an'ları görünce kontrol etmek için yanlarına gittik. Bu Kur'an'ların yaklaşık 5 metre ilerisinde çok sayıda Kur'an-ı Kerim'in çok az bir toprakla gömüldüğünü fark ettik. Ufak bir kazı yapıp içine atmışlar. Köy muhtarına gelip bakmaları için haber verdik" dedi.


TOPLAYIP KÖY CAMİİNE GÖTÜRDÜLER

İl Müftüsü Mecit Can, köy imamı Behçet Baluken'i, olay yerine yönlendirdi. Yol kenarında gömülen Kur'an-ı Kerim'leri toplayan Baluken, kutsal kitapları muhafaza etmek için köy camiine götürdü. İmam Baluken, "Kur'an yıprandığı zaman hiç olmazsa bir hocaya sorsunlar, hoca nasıl öneride bulunursa o şekilde imha etsinler. Bu Kur'an-ı Kerim'leri alıp camiye götüreceğiz. Orada kurutup, okunanları içinden seçeceğiz, okunmayanları da nasıl imha edilmesi gerekiyorsa o şekilde imha edeceğiz" ifadeleri kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de Toprağa Gömülü 50 Kur'an-ı Kerim Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • MAMİ: İSTEDİĞİNİZ YERE GÖMSENİZDE YAKSANIZDA KURANI BU YALAN HAYATTAN SİLEMEZSİNİZ İSLAM NURUNU TAMAMLAYACAK HER NE OLURSA OLSUN 29 18 Yanıtla
  • ZEMHERİ: ANLAMADIM BEN ALLAH KURANI KERİMİ KORUYAMAMIŞ MI? 13 23 Yanıtla
  • köylü vatandaşı: kemalizim kurandan camilerden dinden imandan ödü patlıyor 9 19 Yanıtla
  • .............: kemalizmin işdir 6 18 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: HANGİ İT YAPTI ACABA. . . BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK. . . 14 10 Yanıtla
  • BAN.HEM.: RABBİM İSLAH ETSİN BUNU YAPAN ZİHNİYETLERİ !! 22 2 Yanıtla
  • adsız: imansızlar 18 3 Yanıtla
  • zeynep: Bingöl işte 7 12 Yanıtla
  • JANA DILA: BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK... HANGİ KPK YAPMIŞ BUNU, ŞOK OLDUM YAAA... 12 5 Yanıtla
  • xs: adam soru sormuş adam gibi eskimiş bir kurani nasıl imha edeceğiz demiş...herkes olumsuz puan vermiş.kimse cevap yazmamış ben müslüman değilim sana dogrusunu söyleyim ateşle yakıyorsun külleri temiz bir kaba dolduruyorsun ve insanların ayak altı etmediği temiz bir toprağa gömüyorsun.ben bu şekilde okumustum almanyada 9 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement