Teknik Direktörde Kriter Aramıyoruz" - Son Dakika
Spor

Teknik Direktörde Kriter Aramıyoruz"

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Spor Toto Süper Lig'de sıklıkla yaşanan teknik direktör değişimleriyle ilgili olarak, bunun yeni bir konu olmadığını söyledi.

07.01.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET FATİH DUMAN - Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Spor Toto Süper Lig'de sıklıkla yaşanan teknik direktör değişimleriyle ilgili olarak, bunun yeni bir konu olmadığını söyledi.

Tolunay Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol gündeminin ilk sırasında yer alan teknik adam değişiklikleri için, "Çok derinlemesine bir konu. Başka türlü kriterler koymak lazım. Özellikle de teknik direktörlük yapacak kişiler için. Bu kriterleri fazla aramıyoruz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonunun antrenör eğitimi bölümünün bir dönem başında bulunduğunu hatırlatan Kafkas, "Çok ciddiye aldığımız, önem verdiğimiz bir konuydu. Belli bir süreyi tamamlamadan herkes teknik direktörlük yapıyor. Ciddi bir eğitim verilmesi gerekli. İş veren insanların da biraz sabırlı olması lazım. Çok da söylenecek bir şey yok. Yeni bir şey söylemek lazım. Bu döngünün devam edeceğini düşünüyorum. Bu, insan kaynaklı bir durum. Bakış açısıyla ilgili" diye konuştu.

"TÜFAD'ın gücü sınırlı"

Tolunay Kafkas, bu süreçte Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'ne (TÜFAD) yönelik eleştirilere katılmadığını dile getirdi.

TÜFAD Başkanı İsmail Dilber'in çok sevdiği biri olduğunu anlatan sarı-kırmızılı teknik adam, şunları kaydetti:

"Kişiden kişiye çok şey değişebilir. Ben, düzgün davranan, kulüpçü olan ve doğru işler yapan bir teknik direktörü hiç kimsenin göndereceğine inanmıyorum. Benim 11. yılım ve başıma böyle bir iş hiç gelmedi. Sonuçların iyi veya kötü olması başka bir şey. TÜFAD'ın gücü de sınırlı. Bu işin içerisinde çok değerli ağabeylerimiz, kardeşlerimiz var. Herkes bir dönem antrenörlük yapar. Zamanı geldiğinde de bırakmayı bilmek lazım."

"Zorlu bir süreç geçirdik"

Süper Lig'in ilk yarısındaki performanslarını değerlendiren Tolunay Kafkas, "Zorlu bir süreç geçirdik. Biz önce bir kadro oluşturduk, sonra takım olma gayreti içinde olduk. Oyuncularımızın geldiği seviye olumlu. İstediklerimizi yapma, oyun anlayışı ve felsefesi konularında oldukça iyi bir yere geldik" ifadelerini kullandı.

Takım olarak hala eksikleri bulunduğuna dikkati çeken Kafkas, "Bu işin sonu yok ve geliştirilebilecek çok şey var. Önemli olan oyuncuların buna katılımı, gelişmek ve öğrenmek istemeleri. İkinci devre zorlu bir süreç başlıyor. Bizim ligdeki hedefimiz belli. Korkulu rüya yaşamadan, bitirebileceğimiz en iyi yerde sezonu tamamlamak istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Gelecek dönemlere dair şimdiden konuşmanın erken olduğunu aktaran sarı-kırmızılı teknik adam, "Çünkü bu durum ekonomiyle doğru orantılı. Kayseri çok güçlü bir şehir. Başkanımız güçlü. İyi bir birliktelik olursa, Kayserispor çok rahat eski günlerine döner, hatta daha iyisini yapabilecek potansiyele sahip. Transfer döneminde mutlaka takıma 2-3 oyuncu katacağız. Çalışmalarımız sürüyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Teknik Direktörde Kriter Aramıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement