Tekden Denizlispor'a PFDK'dan Ceza - Son Dakika
Spor

Tekden Denizlispor'a PFDK'dan Ceza

PFDK, Tekden Denizlispor'a seyircilerin sebep olduğu olaylar ve küfürlü tezahürat nedeniyle 32 bin lira ceza verdi.

11.04.2014 17:57  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), PTT 1. Lig takımlarından Tekden Denizlispor'a, TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında seyircilerinin sebep olduğu olaylar ve küfürlü tezahürat yüzünden toplam 32 bin lira ceza verdi.

Mali sıkıntı yaşayan ve futbolcuların alacakları ödenmediği gerekçesiyle yaklaşık 1 hafta antrenmana çıkmayı boykot ettiği Tekden Denizlispor, maçlarda seyircilerin yol açtığı olaylar ve kötü tezahürat nedeniyle para cezası ödemekle karşı karşıya kaldı.

PFDK, yeşil siyahlı kulübe, geçen hafta oynanan TKİ Tavşanlı Linyitspor maçında, seyircilerin sebep olduğu saha olaylarından dolayı 6 bin, aynı maçta yapılan küfürlü tezahürat yapılması ve bu ihlalin aynı sezon içinde ikinci kez tekrarlanmasından dolayı da 26 bin lira para cezası verdi. "Maaşları ödeyemezken..."

Tekden Denizlispor Başkanı Özsoy, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, her defasında taraftarları sağduyulu davranmaya davet ettikleri halde ceza aldıklarını belirtti.  Kulüp olarak mali sıkıntı içinde olduklarına işaret eden Özsoy, şunları söyledi:

"Personel maaşları ve kulüp giderlerinin ödenmesi konusunda sıkıntı yaşayan kulübün, bir de bu tür saha ve tribün olayları nedeni ile ceza alması kulübün belini iyice büküyor. Bu insanların Tekden Denizlispor'u sevdiğini düşünmüyorum. Bu takımı seven biri, bu kulübe ceza aldırmaz. Bunca ekonomik sıkıntı içerisinde olduğumuzu herkes biliyor. Bunun üstüne bir de bu cezalar eklenince elimiz ayağımız bağlanıyor. Futbolcularımıza ödememiz gereken parayı, seyircilerin neden olduğu cezalara yatırıyoruz. Her iç saha maçımızda yensek de yenilsek de ceza almaya başladık. Artık buna bir son verilsin. Bu takım bizim ve bu takımı herkes sahiplensin. Primleri ve personel maaşlarını ödemekte zorlanırken ve gelir kaynakları ararken bu cezalar personelin 3 aylık maaşı niteliğinde. Seyircilerimizi biraz daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tekden Denizlispor'a PFDK'dan Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement