Tatilciler dönüş yolunda - Son Dakika
Güncel

Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda

Tekirdağ Bölge Trafik Şube Müdürü Atanur Aydın, Tekirdağ üzerinden İstanbul istikametine 375 bin civarında tatilcinin geçiş yaptığını ve iki günde daha 70 bin tatilcinin geçiş yapmasını beklediklerin...

19.10.2013 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Bölge Trafik Şube Müdürü Atanur Aydın, Tekirdağ üzerinden İstanbul istikametine 375 bin civarında tatilcinin geçiş yaptığını ve iki günde daha 70 bin tatilcinin geçiş yapmasını beklediklerini söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilcilerin dönüşlerinde sıkıntı yaşamaması için özellikle trafiğin sıkıştığı kavşaklarda gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, şu ana kadarki araç geçişlerinde trafiğin normal akışında seyrettiğini ve ciddi bir sıkıntı olmadığını kaydetti.

Genelde trafikteki yoğunluğun, Malkara ile Keşan arasındaki yol çalışması yapılan alanda ve Çorlu ile Yeniçiftlik ışıklı kavşaklarında oluştuğunu vurgulayan Aydın, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar ilimizden geçiş yapan araç sayısı 375 bin civarında, 70 bin aracın daha geçiş yapmasını bekliyoruz. Bugün ve yarın geçecek bu araçların ilimizden rahatlıkla geçebilmesi için arkadaşlarımız kavşaklarda gerekli tedbirleri aldılar ve şu anda herhangi bir sıkışıklık yaşamıyoruz."

Bayram tatili süresince bölgede sadece maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini ve ölen kimsenin olmadığını aktaran Aydın, "Hiç ölümlü kazamız olmazken, 12 tane yaralamalı kazamız var ve bunların da tamamı hafif yaralı. Ağır yaralı vatandaşımızın olmaması bizim için sevindirici. Ancak hiç kaza olmaması için çalışıyoruz. Yoğun olarak ölümlü kazaların yaşandığı bölgelerde ekiplerimizi görevlendirdik" diye konuştu.

- "Emniyet kemeri takanların oranında ciddi artış var"

Bölgede emniyet kemeri takan sürücülerin oranında ciddi artış yaşandığını belirten Aydın, şu bilgileri aktardı:

"Biz kemer uygulaması konusunda biraz şanslıyız. Bölgemizde, Tekirdağ'da kemer takma oranı yüzde 87'ye kadar çıktı. Bu diğer illerle karşılaştırdığımızda yüksek bir rakam ama yeterli değil. Bizim en büyük sorunumuz hız. Kazaların büyük bir kısmı hızdan kaynaklanıyor."

Trafikte hızı yasal çerçeveye çekebilmeleri halinde kazaların yüzde 50 oranında azalacağını vurgulayan Aydın, sürücülerin emniyet kemeri kullanmaları durumunda da kazalardaki ölüm oranlarında yüzde 50 azalma olacağını kaydetti.

Aydın, bu nedenle trafikte hıza ve emniyet kemerine çok fazla ağırlık verdiklerini sözlerine ekledi.

Trafikten görüntüler

Trafik polisinden görüntüler

Gizli radar cihazı ile polisin denetlemeleri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatilciler dönüş yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement