Anamur'da Tarımsal Analiz Laboratuvarı Hizmete Giriyor - Son Dakika
Yerel

Anamur'da Tarımsal Analiz Laboratuvarı Hizmete Giriyor

Anamur\'da Tarımsal Analiz Laboratuvarı Hizmete Giriyor

Anamur'da bölgedeki muz üreticilerinin yanı sıra meyve ve sebze üreticilerinin yıllardır bekledikleri toprak analiz laboratuvarı hizmete giriyor.

09.06.2014 10:03  Güncelleme: 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Anamur ilçesinde, bölgedeki muz üreticilerinin yanı sıra meyve ve sebze üreticilerinin yıllardır bekledikleri toprak analiz laboratuvarı hizmete giriyor.

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA), Küçük Ölçekli Altyapı ve Mali Destek Programı kapsamında finansmanı sağlanan "Tarımsal Analiz Laboratuvarı" çalışmaları tamamlandı. Laboratuvar için harcanan 637 bin liranın yüzde 75'i Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

Toprak, yaprak, sulama suyu ve gübre analizinin gerçekleştirileceği laboratuvar, Türkiye'nin en iyi 3 laboratuvarı arasında yer alacak.

Anamur Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Niyazi Sarıoğlu, Tarımsal Analiz Laboratuvarı'nın yapılması için uzun süredir çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Tarımsal Analiz Laboratuvarı, Anamur'un yanı sıra Bozyazı, Gülnar, Aydıncık, Gazipaşa ve Ermenek ilçelerindeki çiftçiler başta olmak üzere bölgeye hizmet verecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamur'da Tarımsal Analiz Laboratuvarı Hizmete Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Celal AY: Hizmete girdiğini de duyurursanız vatandaş bilgilenir ve bir an evvel hizmet almaya başlar.Bu konuda emeği geçenleri can-ı gönülden kutluyorum.Nitekim, insanlarımız bilgisizce ekim yapmakta ve boşa zaman harcamaktaydı. Bu sayede hangi toprağa hangi ürünü ekeceklerini bilecekler ve karınca kararınca milli ekonomiye katkısı olacaktır. 0 0 Yanıtla

Advertisement