Halep Sınıra Taşındı! Yanı Başımızda Yeni Bir Şehir Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Halep Sınıra Taşındı! Yanı Başımızda Yeni Bir Şehir Kuruldu

Suriye'nin Halep kenti yakınlarında artan bombardımanın etkisiyle Türkiye sınırına dayanan mültecilerin sayısı hızla artıyor. Türkiye ise çareyi çadır kentlerde arıyor.

08.02.2016 23:47  Güncelleme: 08:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşşar Esad yönetimindeki rejim güçlerinin Hizbullah ile birlikte karadan, Rus Hava Kuvvetleri'nin ise havadan bomba yağdırdığı Suriyeliler'in Türkiye sınırına doğru akın etmesi üzerine Türkiye ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde Babul Selam Sınır Kapısı içerisinde Türkiye sınırına sıfır noktada çadır kentler kuruluyor.

15 BİN KİŞİ GİRDİ, 30 BİN KİŞİ BEKLİYOR

Yetkililere göre Rus bombardımanı desteğinde yapılan Halep saldırısı sonrası 15 bin kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı biliniyor. Sınırın hemen dışında ise 25 bin ile 30 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Suriyeliler Kilis'in Öncüpınar sınırının karşısına kurulan çadırkentlerde yaşamaya çalışıyor.

SINIR 'ACİL DURUMLAR' İÇİN AÇIK, GIDA VE ÇADIR YARDIMI YAPILIYOR

Türk yetkililer, Bab el Selam ile komşu Öncüpınar sınır geçişinin 'acil durumlar' için açık olduğunu belirtiyor. Cumadan bu yana acil tedaviye ihtiyaç duyan yedi yaralının geçişine izin verildi. Sınırın öte yanında kalan sığınmacılara ise gıda ve çadır yardımı yapılıyor.

İHH fırınlarında üretilen 100 bin ekmek Suriyeliler'e dağıtılırken, temel ihtiyaç malzemeleri de karşılanıyor. Kızılay ve AFAD tarafından Suriye'ye 2 bin çadır gönderildi.

SIĞINMACILAR TÜRKİYE'YE GİRMEK İSTİYOR

Sığınmacılar ise Türkiye'ye giriş izni istediklerini belirtiyor. Son göç dalgası öncesinde Türkiye'de 2.7 milyon Suriyeli mülteci olduğu belirtilmişti.

ÇAMURDA YAŞAM SAVAŞI

Dün ajansların servis ettiği fotoğraflar arasında Lazkiye kırsalında sıkışmış, çamur içinde yaşam savaşı veren ailelerin de görüntüleri yer aldı.

Kirbet el-Coz bölgesindeki ailelerin Türkiye'ye giriş için izin bekledikleri bildirildi.

Halep Sınıra Taşındı! Yanı Başımızda Yeni Bir Şehir Kuruldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halep Sınıra Taşındı! Yanı Başımızda Yeni Bir Şehir Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • HAKAN: ARTIKKK KÜRTLERDENDE SURİYELİLERDENDE BIKTIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK 17 19 Yanıtla
  • Lice: Yazık yemin ediyorum yazık suriye yi ne hale getirdiniz Allahsızlar 9 14 Yanıtla
  • HHGGHGHG: YAŞLI ÇOCUK VE KADINLARI ALIN DİĞER ELİ SİLAH TUTAN ERKEKLERE SİLAH VERİP SALIN ESEDİN PKKLİLERİN ÜSTÜNE 17 3 Yanıtla
  • MÜSTAHAK: Sorun yok. Yüzde 50 böyle istedi. Bu millete az bile. İsterse milyonlarca insan gelsin. zamlar artsın, vergiler çoğalsın. Bu halk bir lokma ekmeğe muhtaç kalsın.! seçim zamanı gelince bütün bunlar unutulur her birlikte makarna yerler. İşte size istikrar İşte YENİ TÜRKİYE. ÇOK YAŞA UZUN ADAM. SÜRÜNDÜR BU MİLLETİ. HEDEF 2023 15 5 Yanıtla
  • Nedim Ceyhan: İnsan AKP'li olmaya görsün,beyin kaçarak uzaklaşır.. Hadi sizi yönetenler milyarları götürüp sırtınızdan inmiyorlar ve siz buna razısınız anlıyorum ama sizi kandırdıkları gibi bütün dünyayı kandırabileceklerini mi sanıyorsunuz? Bu sorunu PYD'ye bağlayan aklı evveller bütün dünyanın gurur duyup desteklediği halk direniş örgütünü lekeleyebileceklerini sanıyorlar.. Olmaz o iş beyni tutsaklar olmaz!! Hiç bir yalan gerçekleri sonuna kadar gölgeleyemez..!! İş işten geçtiği Zaman ensenizi kaşırken göreceksiniz bunu!! 9 9 Yanıtla
  • SİVASLI: Ne yani şimdi Türkiyede savaş çıksa biz kaçacakmıyız ? BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜZERİNDEKİ KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR. Son damla kanımız akana kadar vatan için savaşır gerekirse şehitlik mertebesine erişiriz. Buda bizim Türk oluşumuzun farkıdır. 12 5 Yanıtla
  • ahmet: Sınırdan içeri asla alınmasın çünkü ileride büyük tehlike yaratır 14 1 Yanıtla
  • dd: Şamda cuma namazı ergeç kılınacak, en kötü kilis in adı değişir şam olur zaten bu gidişle... 9 5 Yanıtla
  • abdul cabbar boynukalın: ALLAH yar ve yardımcınız olsun 10 1 Yanıtla
  • BİRBİLEN: Savaş varken hala çocuk yapıyorlar o çocukların ne suçu var. 8 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement