Spor Toto 3. Lig - Son Dakika
Yerel

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor, Sarıyer'in forvet oyuncusu Mert Somay'ı transfer etti.

11.07.2015 13:26

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor, Sarıyer'in forvet oyuncusu Mert Somay'ı transfer etti.

İki sezon önce 2.Lig'de Play-Off oynayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da 11 gol kaydeden ve geçen sezon Sarıyer'e transfer olan 29 yaşındaki Mert ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

Diyarbakırspor kulüp başkanı Fevzi İlhanlı, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, Mert'in kalitesini ıspatlamış bir oyuncu olduğunu söyledi.

İlhanlı, "Son iki sezonda 2.Lig'in kapısından döndük. Bu sezon işi şansa bırakmadan 2. Lig'e direkt çıkmak istiyoruz. Bu doğrultuda geçen sezonki kadronun iskeletini koruduk. Kalmasını istediğimiz oyuncular sunduğumuz şartları hiç itiraz etmeden kabul etti. Bunun nedeni onlara güven vermiş olmamızdır. Türkiye liglerinde imajı düzgün olan birkaç kulüpten biri olmamız transferde işimizi kolaylaştırıyor" dedi.

Dış transferde isabetli tercihler yaptıklarını belirten İlhanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maddi imkanlarımızı zorlayarak yaptık. Hiçbir oyuncu ile 1 yıllık sözleşme yapmadık. Kiralık oyuncu almadık. Tüm sözleşmeleri 2 yıllık yaptık. Bir yandan şampiyon olmak istiyoruz, diğer yandan kurumsal düşünerek istikrarlı bir kadro oluşturmayı amaçlıyoruz. Taraftarımız ve camiamız mutlu olsun diye çaba gösteriyoruz. Mert'in gol yollarında takıma büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Transferi önemli ölçüde tamamladık."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement