Spor Toto 3. Lig - Son Dakika
Yerel

Spor Toto 3. Lig

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbakırspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

19.11.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbakır spor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.

Diyarbakırspor'un PFDK'ye sevk edilmesi, yeşil kırmızılı kulüpten tepkiyle karşılandı.

Konuyla ilgili Diyarbakırspor'dan yapılan açıklamada, PFDK'nın kulübe ceza vermesi halinde Futbol Federasyonu'na olan inanç ve güvenin tamamen sarsılacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maçta yaşanan ırkçı sloganları, siyasi ve provokatif tezahüratları, yedek kulübümüze ve sahaya atılan yabancı maddeleri, maçtan sonra taraftarlarımıza yapılan çirkin saldırıları, kulüp başkanımızın yasal hakkı olan protokol tribününden saygısız ve kaba şekilde kaldırılmasını ne hikmetse sadece TFF temsilcileri görememiş. Demek ki konu Diyarbakır ve Diyarbakırspor olunca vicdanlar kararıyor."

Yaşanan ve tasvip edilmeyen şeylerin görmezlikten gelindiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kalbini ve vicdanını karartan anlayışın, maçtaki centilmenlikleri ve olgunlukları tribünde yer alan tarafsız spor adamları tarafından bile takdir edilen taraftarlarımızın kötü ve çirkin tezahüratta bulunduğunu öne sürerek rapor etmesi ve kulübümüzün bu yüzden PFDK'ya sevk edilmesi iki yüzlü, taraflı ve ayrımcı politikanın bir başka belgesidir. TFF ve kurulları bugüne kadar verdikleri kararlarda ve yaşanan haksızlıklar karşısında yaptığımız itirazlarda adil davranmayarak kendilerine karşı olan güvenimizi sarsmışlardır. PFDK bu skandal rapora dayanarak kulübümüze ceza verirse TFF'ye olan inancımız tamamen yok olacaktır" denildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement