Söğüt Şenlikleri'nde BBP Başkanı Destici'ye Yapılan Büyük Ayıp - Son Dakika
Güncel

Söğüt Şenlikleri'nde BBP Başkanı Destici'ye Yapılan Büyük Ayıp

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye Söğüt Şenlikleri'nde söz verilmedi. Destici, olaya tepki göstererek protokol tribününü terk etti.

14.09.2014 13:41  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi ve iki bakanıyla birlikte katıldığı 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne gerginlik damga vurdu. Davutoğlu’nun gelişi sırasında Başbakanlık korumalarıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin korumaları arasında çıkan arbede ile başlayan şenlikte Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’ye söz hakkı verilmemesine tepki gösteren bir genç, kürsüye çıkarak "Mustafa Destici" diye bağırıp kürsüyü devirdi. Başbakan Davutoğlu’nun birlik ve beraberlik mesajı verdiği şenlikte üç siyasi lider ayrı tribünlerde oturarak programı takip etmesi dikkat çekti.

DESTİCİ’YE KONUŞMA HAKKI VERİLMEDİ, CAM SEHPA KIRILDI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kendisine söz hakkı verilmemesine tepki gösterince şeref tribününde bir anda hareketlilik yaşandı. Korumaların da müdahil olduğu gerginlikte Başbakan Davutoğlu’nun önündeki cam sehpanın kırılma sesi duyuldu. Korumalar kırılan sehpayı Davutoğlu’nun önünden aldı. Destici de yaşanılanlara tepki göstererek, Türkmen çadırlarının olduğu alana doğru ilerledi. Destici tam çadır önüne bağdaş kurup oturdu, bir genç sunucu Serdar Tuncer’in anonsu sırasında sahneye çıkarak "Mustafa Destici” diye bağırıp kürsüyü devirdi. Korumalar anında müdahale ederek protestocuyu sahneden indirdi. Polislerin olay yerinden uzaklaştırmak istediği gence arkadaşları destek verdi. Polislerin önüne çıkan bir grup, gencin götürülmesine izin vermedi. Uzun süren arbedenin sonunda genç polislerin kolları arasında alandan uzaklaştırıldı. Türkmen Yörük dernek üyelerinin resmi geçidiyle son bulan törenlerde atlı birliklerin protokol önünden geçmesi sırasında ilginç görüntüler yaşandı.

"BEN BU TOPRAKLARIN EVLADIYIM"

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaptığını hatırlatan BBP Genel Başkanı Mubstafa Destici, yaşanılanları gazetecilerle paylaştı. Destici şunları kaydetti: "Ben bu toprakların evladıyım, Eskişehirli’yim. Söğüt 733. Anma ve Yörük Şenlikleri’nin ev sahibiyiz. Dolayısıyla burada birlik, beraberlik ve kardeşliği her şeyin üstünde tutuyoruz. Sadece Bilecik, Kütahya değil Türkiye’nin her yerinden gelen Türkmen Yörük kardeşlerimiz var. Dolayısıyla buranın anlamı ve önemini biliyoruz. Maalesef son yıllarda özellikle burası tribünler futbol taraftarlarıyla dolduruldu. Konuşmalarında Ertuğrul Gazi’nin öğütleri okunuyor ama iş uygulamaya gelince maalesef birlik ve beraberlik konusunda hassasiyet gösterilmiyor, protokol tamamen iktidar partisinin yöneticileri il başkanları tarafından doldurulmuş, bizim protokol diye derdimiz, önceliğimiz yok. Protokolle ilgili bu kadar hevesliler, ‘tamam, biz de gideriz Türkmen ve Yörük kardeşlerimiz arasında programı takip ederiz.’. Bizim yaptığımız bu, bunun üzerine Başbakan konuşmasında, gelecek sene tüm siyasi parti genel başkanlarını davet etti ve söz verileceğini söyledi. Burada MHP ve biz varız, başka parti yok. Biz, burada sıkıntı olmasını istemiyoruz. Kimseye karşı tepkimiz yok. Başbakana karşı hürmetimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başbakanıdır. Kendisine karşı yapılmış bir şey değildir."

"KÜRSÜYÜ DEVİRENLE ALAKAMIZ YOK"

Sahneye çıkıp kürsüyü deviren gençle partilerinin bir alakasının olmadığını belirten BBP Genel Başkanı Destici, “Gencin partimizle alakası yok. Tasvip etmiyorum, bırakın o tür bir şeyi, en ufak ters sloganı bile tasvip etmiyorum. Siz tribünlere slogan attırırsanız geceden bindirilmiş kıtalarla doldurursanız bu tür şeyler yaşanır keşke yaşanmasaydı” dedi.

Mehteran konseriyle renklenen törenlerin ardından Başbakan Davutoğlu Bilecik’e hareket etti.

Söğüt Şenlikleri\'nde BBP Başkanı Destici\'ye Yapılan Büyük Ayıp
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Söğüt Şenlikleri'nde BBP Başkanı Destici'ye Yapılan Büyük Ayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • NURULLAH: Bu Mustafa Destici de kim la kaç oy alıyor . . . 18 36 Yanıtla
    yusuf okur: Bu zamanda herkes parası kadar adam ya. Onun için senin kaç oyu var demende normal. Sana göre PKK adam o çok oy alıyor. 0 0
  • Halil ÇETİN: Vur Bozkurdum inlesin Vur Türkiye dinlesin orada yapılan BBP camiasına haksızlıktır 21 8 Yanıtla
  • sefa: cemaatcı bır lıderı napcanz bırakın destıcıyı 14 13 Yanıtla
  • MEMUR TEOMAN: GİTSİN O SAYGISIZLAR BARZİNİYE YER VERSİN KONUŞMA VERSİN. . APO TERÖRİSTİNİN BİLE SÖZ HAKKININ OLDUĞU, SÖZDE YOL HARİTASI ÇİZİP SÖYLEYİP DEVLETE YAPTIRDIĞI BİR DÖNEMDE, BIRAKIN SİZ KONUŞMAYIN VARIN SAYIN DESTİCİ. . HÜKÜMETİN TERÖRİSTLERE VERDİĞİ DEĞERİ SİZDEN ESERGEMESİ KARAKTERLERİNİ GÖSTERİR, GÖSTERİR GÖSTERMESİNE AMA GÖRECEK GÖZ LAZIM İZAN LAZIM ANLAK LAZIM. . GÜDÜLMEYE KENDİNİ GÜDÜLEMİŞ KİŞİLER BUNLARI DA GÖREMEZ, BARZANİYİ DAVUL ZURNAYLA KARŞILAYANLAR YÜREKLİ TÜRK/İSLAM BİRLİĞİNİN TEMSİLCİLERİNE TAHAMMÜL EDEMEZLER. . . 16 3 Yanıtla
  • trc: sayın destici hocaya söyle daha kuvvetli kişiler ülkeler bulsun 2 9 Yanıtla

Advertisement