Siirt'in Kültür Elçileri Türkiye Turnesine Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Siirt'in Kültür Elçileri Türkiye Turnesine Çıkıyor

Siirt Valiliği'nin desteğiyle kurulan "Botan Efsanesi Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu" 4 -12 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul ve Bursa'da gösteri sunacak.

26.06.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valiliği'nin desteğiyle kurulan "Botan Efsanesi Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu" 4 -12 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul ve Bursa'da gösteri sunacak.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ile birlikte Botan Efsanesi dans gurubunu ziyaret etti.

Siirt Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulunda prova çalışmalarını sürdüren ekibi ziyaret eden Tutulmaz, oyuncularla bir süre sohbet ettikten sonra 45 kişilik ekibe birer takım eşofman hediye etti.

Burada açıklama yapan Tutulmaz, "Siirt'in zengin kültürünü tanıtmak, Siirt'in binlerce yıllık tarihini, efsanelerini, kültürel dokusunu folklor dili ile sunmak amacıyla kurulan topluluğa, Valilik olarak destek oluyoruz. Destek olmaya da devam edeceğiz. Siirt'in kültür elçileri olarak gördüğümüz Botan Efsanesi, sundukları görsel şölenlerle ilimizin tanıtımına katkı sunmakla birlikte, gençlerimizin kaynaşmasına da katkı sağlıyor" dedi.

Botan Efsanesi Yönetmen yardımcısı Mehmet Zakir Alp ise, Vali Tutulmaz ve Garnizon komutanı Soysal'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, 5-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında İstanbul ve Bursa İllerinde sahne alacak Botan Efsanesi sanat ekibinin, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Alp, "Botan Efsanesi'ni İstanbul ve Bursalılarla buluşturacağımız için büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu heyecanı ve mutluluğumuzu tüm halkımızla paylaşmak istiyoruz. Tüm halkımızı Botan Efsanesi'ni izlemeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu

Botan Efsanesi Gösteri Sanatlar Topluluğu gösteri yerleri ve tarihi şöyle:

"4 Temmuz Zeytinburnu-İstanbul, 5 Temmuz  Sultangazi- İstanbul, 6 Temmuz Esenler-İstanbul, 7 Temmuz Nilüfer - Bursa, 8 Temmuz Yıldırım-Bursa, 9 Temmuz Beyoğlu-İstanbul, 10 Temmuz Sultanahmet-İstanbul ve 11 Temmuz Üsküdar-İstanbul"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'in Kültür Elçileri Türkiye Turnesine Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement