Dolar 2.29 TL'nin Üzerine Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

Dolar 2.29 TL'nin Üzerine Çıktı

Euro karşısında 2 yılın zirvesine çıkan dolar, TL karşısında da 2,29'u geçti.

01.10.2014 09:07  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya imalat PMI verisinin sektörde 15 aydır ilk kez daralmaya işaret etmesi ardından Euro/dolar paritesindeki gerilemeye paralel dolar kuru 31 Ocak'tan beri en yüksek olan 2.29 seviyesini aştı.

Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi olan Almanya'da imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül'de nihai 49.9 ile beklentilerin altında bir değer aldı ve sektörde 15 aydır ilk kez daralma gerçekleşti.

Ekonomistler, Almanya'da imalat sanayi PMI'ın 50.3 ile Eylül ayı öncü verisiyle aynı seviyede açıklanmasını bekliyorlardı.

Bu sabah ilk işlemlerde 2.2850 seviyesinde olan dolar/TL, verinin ardından 2,2930’a kadar yükseldi. Kurda işlemler öğle saatlerinde 2.2880 seviyelerinde geçiyor.

DİĞER PARA BİRİMLERİ KARŞISINDA DA YÜKSELİŞTE

Dolar yen karşısında bugün altı yılın en yüksek seviyesinde işlem görürken, Euro karşısında ise iki yılın zirvesine yakın seviyede.

Piyasa uzmanları ABD verilerinin Fed'den erken faiz artışı beklentilerini destekleyecek şekilde gelmeye devam etmesi halinde doların yen karşısında daha da güç kazanmasını bekliyorlar.

Tokyo'daki Barclays stratejisti Shinichiro Kadota, "Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi faiz artırım beklentilerini yükseltebileceği için önemli olacak" dedi.

Dolar 2.29 TL\'nin Üzerine Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Dolar 2.29 TL'nin Üzerine Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement