Şemdinli'de PKK'nın Köprü Bombalamasını Köylüler Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Şemdinli'de PKK'nın Köprü Bombalamasını Köylüler Protesto Etti

Şemdinli\'de PKK\'nın Köprü Bombalamasını Köylüler Protesto Etti

Hakkari Şemdinli'de PKK'nın "Mehendi-1" köprüsünü kullanılamaz hale getirmesine köylüler tepki gösterdi, bölgeye gelen askere de "En büyük asker bizim asker" diyerek sevgi gösterisinde bulundu.

04.09.2015 11:44  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Konur Vadisi'nde yer alan 'Mehendi-1' köprüsünün PKK'lı teröristler tarafından patlayıcılarla kullanılamaz hale getirilmesine, bölgede bulunan köylerde yaşayanlar tepki gösterdi. Ulaşımlarının kesildiğini söyleyen yaklaşık 400 köylü, köprünün bulunduğu bölgede protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Geçen 4 Ağustos'ta, Konur Vadisi'ndeki, Şemdinli ile Konur köyü arasındaki 'Mehendi-1' köprüsü, PKK'lı teröristler tarafından konulan patlayıcıların infilak ettirilmesiyle kullanılmaz hale getirildi. PKK'lı teröristler, 2 Eylül'de ise ilçeye ulaşımın sağlandığı, Gülkan Vadisi'nden içinden geçen diğer yol üzerindeki köprüyü de aynı şekilde kullanılamaz hale getirdi.

KÖYLÜLER, PKK'LI PROTESTO ETTİ

Bölgede yaşayan köylüler, bu duruma tepki gösterdi. Bölge halkı ayrıca PKK'lı teröristlerin Su Gediği bölgesinde bulunan GSM şirketlerine ait baz istasyonlarını yakarak kullanılamaz hale getirmesine de isyan etti. Yolları kesilen, cep telefonlarını kullanamayan Konur ve Uğuraçan köyleri ile bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezlarında yaşayan yaklaşık 400 kişi, dün 30 minibüs ile Mehendi bölgesine gelerek, PKK'lılar tarafından tahrip edilen köprüye doğru yürüyüşe geçti.



Köylüler, hayatla bağlantılarının kesilmesinin istemediklerini söyledi. Ayrıca, Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, o bölgede bulunan arazilerini, meralarını kullanmalarına PKK'lı teröristler tarafından izin verilmediğini de söyleyip, buna da tepki gösterdi.

"EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER" SLOGANI

Protesto yürüyüşü sırasında bölgeye gelen askerler, köylüler tarafından alkışlarla karşılandı. Kalabalıktan, 'En büyük asker bizim asker' sloganı yükseldi.

PKK'DAN VATANDAŞA "UYUZ HALK" NİTELENDİRMESİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerin, bölgedeki günlük hayatı etkileyen bu tür eylemlerin yapılması yönünde kendi aralarında telsiz konuşmaları yaptıkları tespit edildi. Teröristlerin aralarında yaptıkları konuşmalar şöyle:

- Bölgede halk olaylara çok tepkisiz ve isteksiz. Uyuz halkın tepki verebilmesi için toplumu harekete geçirecek önemli bir durumun veya şartların yaratılması gerek. Bu bölgede köprülerin, GSM istasyonlarının tahrip edilerek halkın yaşamının zorlaştırılması, bu şartların yaratılması...

- Mehendi bölgesinde benzer eylemler yapıp, bölgeki halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi tarafımıza çekelim.

ÇEMKAN KÖPRÜSÜ DE HAVAYA UÇURULDU

Öte yandan Hakkari- Çukurca kara yolu üzerindeki Çemkan köprüsü, PKK'lılar tarafından havaya uçuruldu.

BOMBA YERLEŞTİRİP HAVAYA UÇURDULAR

Hakkari-Çukurca kara yolunun 35. kilometresindeki Olgunlar köyü girişinde bulunan Çemkan Köprüsü dün akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından bomba yerleştirilerek tahrip edildi.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Köprünün tahrip olmasıyla birlikte Hakkari-Çukurca kara yolunda ulaşımlarını sağlayan vatandaşların başka bir alternatif yolda ulaşımlarını sağlamaya çalıştıkları belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şemdinli'de PKK'nın Köprü Bombalamasını Köylüler Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (107)

  • EBU BILO: SARAYIN ITLERI BUNLAR SATILIK IT SURUSU KORUCULAR 12 60 Yanıtla
  • Ramon: Müslüman Kürt kardeşlerim dik durursa bu iş biter 57 2 Yanıtla
  • adanalı: VER OYU AKPYE KURTULUN 23 28 Yanıtla
  • Amed genci 21: Oyunuzu verdigin zaman düşünseydin allah kahretsin pkk 38 7 Yanıtla
  • Tata: Biz kürtlerin artık uykudan uyanmamızın zamanı geldi ve geçtı bunların amacı bu halkı yok etmek 41 2 Yanıtla
  • şemdinlilil: haber yüzde yüz yanlış ben o köylüyüm hepsi hdp lidir. hdp yüzde 95 almıştı o köyden. eğer dogru olsaydı asker kameraya çekip siyasi propaganda yapacaktı. 3 40 Yanıtla
  • mardinli: Biz hepimiz kürdüz ve hepimiz hdp ye oy verdik ama hdp barış diyip suruçta işidin yaptığı katliamı türkiyye ye yıkmaya çalışıyor ey kürt halkı size sadece bir soru soracam lezbiyenle ve ermenilerle yürüyen hdp millet vekilleri ve yöneticileri suruçta neden hiç biri yoktu hiç düşündünüzmü yoksa saldırıyı biliyorlarmıydı yoksa onlarmı organize etti bunlar tesadüf olamaz lezbiyenle yürüyen vekiller neden kültür merkezi için yoktu kürt gençleri oyuna gelip kendinizi öldürtmeyin yok uğruna kürt sorununa gelince bizim demirtaş cuhurbaşkanlığına aday olabiliyorsa kürt sorunu yok kürtlerde sadece ciddi pkk sorunu vardır siz siz olun pkk gördünüzmü ihbar edin hem para alin hep biz kürtleri öldürm 35 3 Yanıtla
  • 44: Bir halk uyaniyor Allahin izniyle. 36 2 Yanıtla
  • EROVA: HAİNLERE OY VERENLER... ALLAH SİZDEN SEHİTLERİN HESABİNİ SORACAK.. NE DİYECEKSİNİZ.... 37 0 Yanıtla
  • ordulu: eğer pkk böyle yanlızlaştırılırsa biter.Allahın izniyle 33 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement