Sarıgöl'de Papatyalar Açtı - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Papatyalar Açtı

Sarıgöl\'de Papatyalar Açtı

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, Manisa-Sarıgöl’de hava sıcaklıklarının 14-15 derecede seyretmesi nedeniyle çiftçiler üzüm bağlarındaki, tarlalarındaki kışlık çalışmalarını yaz aylarından kalma pastırma sıcakları altında yapma fırsatı buluyor.

25.12.2013 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken, Manisa- Sarıgöl'de hava sıcaklıklarının 14-15 derecede seyretmesi nedeniyle çiftçiler üzüm bağlarındaki, tarlalarındaki kışlık çalışmalarını yaz aylarından kalma pastırma sıcakları altında yapma fırsatı buluyor. Ilık hava nedeniyle de bağ ve bahçe kenarlarında papatyaların açması dikkat çekti.

Papatyaların açmasının erken olduğunu dile getiren çiftçi Arif Özdemir (63), "Gerçekten hava sıcaklıkları birkaç gündür ılık geçiyor. Gece ayaz olmakta, gündüz saat 10'dan itibaren güneşli ılık hava olmakta. Bahar ayları gibi çiftçiler olarak bu havalardan yararlanmaktayız. Bağlarımızı budamaktayız. Hayvan gübrelerini saçmaktayız. Bağ ve bahçelerimizde kış aylarında yapılması gereken işlerimizi bahar havasında yapıyoruz." dedi.

Çevredeki papatyaların açmasını da endişe ile karşıladıklarını dile getiren Özdemir, "Biz bu havalara çiftçiler olarak fakir fukara günleri deriz. Gündüz sobaları yakmayız. Akşamları yakarız. Bu erken açan papatyalar ocak, şubat ve Mart aylarında oluşacak aşırı don olaylarından etkilenir ve kururlar. Ama kış ayında bize yalancı bahar havası yaşatmakta." diyerek endişesini anlattı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Papatyalar Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement