Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Viranşehir Devlet Hastanesinde ilk keze katarakt ameliyatı yapıldığı bildirildi.

05.06.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir Devlet Hastanesinde ilk keze katarakt ameliyatı yapıldığı bildirildi.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, bir süre önce gözlerinden rahatsızlanan Gazvan Aslan hastanenin göz servisine başvurdu. Yapılan tetkiklerde Aslan'nın gözlerinde katarakt bulunduğu belirlendi. Hastanede ilk defa yapılan katarakt ameliyatıyla Aslan sağlığına kavuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen hastanenin Başhekimi Dr. İlhan Erkan, Viranşehir halkının artık rahatlıkla devlet hastanesine gelip göz ameliyatı olabileceğini söyledi.

Hastanede katarakt ameliyatının ilk kez yaptıklarını hatırlatan Erkan, deneyimli ve uzman ekipleriyle her tür özellikli ameliyatların hastanelerinde yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Aslan, ise ilçede bu tür ameliyatların yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, hastanesi yönetimine ve doktorlarına teşekkür etti.

- Siverek'te et ve et ürünleri tesisin temeli atıldı

Siverek ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun hibe desteği bölgenin en büyük entegre et ve et ürünlerinin tesisinin temeli atıldı.

Siverek- Şanlıurfa karayolunun 8'inci kilometresine düzenlenen temel atma törenine AK Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Kaymakam Hamza Erkal, Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve  sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Gülpınar, törende yaptığı konuşmada çok güzel bir yatırımı Siverek'e kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Temelini hayırlara vesile olmasını dileyen Gülpınar, "Siverek'e her bir çivi çakıldığında duyduğum mutluluğu tarif etmem mümkün değil, sizler belki de bunu tahmin edebiliyorsunuz ama inanın tahminlerinizin çok üstünde. Değerli Mustafa Özusan kardeşimiz böyle bir girişime aracılık yaptılar ve sağ olsun Tarım ve Kırsal Kalkınma Destek Kurumumuzda bu projenin yüzde elli finansmanını karşılıksız hibe olarak arkadaşların istifadesine sundu. Gerçekten çok önemli bir yatırım, bugüne kadar Siverek'e maddi açıdan en fazla yatırımı bugün hep birlikte inşallah temelini atarak en yakın zamanda faaliyete sokacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement