Samsung Telefonlarda Güvenlik Açığı Bulundu - Son Dakika
Teknoloji

Samsung Telefonlarda Güvenlik Açığı Bulundu

Samsung Telefonlarda Güvenlik Açığı Bulundu

Yeni açık Hacker'lara uzaktan erişim imkanı sağlıyor.

30.10.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

The Register'ın haberine göre Samsung telefonlarda yeni bir açık keşfedildi. Bu güvenlik açığı hacker'ların telefonu kontrol etme, kilitleme, harita üzerinde telefonu bulma, ekranda özelleştirilmiş mesaj görüntüleme dahil olmak üzere çeşitli işlevleri gerçekleştirmesine izin veriyor. Hatta telefonun sahibi olmadan silme işlemi bile yapılabilir. Fidye saldırılarında daha etkin şekilde kullanılabilir.


Araştırmacı Mohamed Baset tarafından tespit edilen bu güvenlik açığı, kullanıcıların kayıp ya da çalıntı telefonlarını bulmak için kullandıkları Find My Mobile özelliğinde yer alıyor. Samsung, Find My Mobile isteklerinin nereden geldiğini denetlemiyor. Bu da hacker'ların cihaz sahiplerini taklit etmesini sağlıyor.


ABD Ulusal Güvenlik Açığı Veritabanı'nda yer alan bu açık, 10 üzerinden 7.8 olarak derecelendirildi. Samsung bu özel güvenlik açığını kapatmak için henüz herhangi bir yama yayınlamış değil, ancak kısa sürede güncelleme çıkarması bekleniyor. Bu açık sıfır gün güvenlik açığı olarak nitelendiriliyor.


Youtube'ta yayınlanan bir video ise nasıl olduğunu gösteriyor. Eğer videoyu izleyemezseniz buraya tıklayın.




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung Telefonlarda Güvenlik Açığı Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement